Üniversiteyi yaşadığın şehirde okumak

MTBlu

Hectopat
Zonguldak' ta yaşıyorum bu sene buradaki BESYO'yu kazandım fakat başka şehirde okumak istediğim için gitmedim. Çünkü gezip, tozmayı konserlere gitmeyi, alkollü mekanlardan alkollü mekanlara koşmayı seviyorum fakat şu an düşününce burada kendi evimde rahat bir hayat sürecektim burada spor salonunda işim de hazırdı aylık az da olsa para kazanacaktım ve bu parayı sadece gezmek için harcayacaktım. Sizce hata mı yaptım yoksa şu an tekrar sınava hazırlandığım için mi bunaltı geldi. Başka şehri kazandığımda iyi ki gitmişim der miyim sizce?

Farklı şehirde okuduğunda özgür oluyorsun aile baskısından uzaklaşıyorsun ama bir gelirin varsa. Eğer bir gelirin yoksa annenden babandan harçlık alıyorsan kusura bakma ama şehir dışı o zaman tamamen saçmalık oluyor. Şehir dışında okumak için iyi üniversiteleri kazanmak. Aynı düzeydeki üniversiteleri kazanıyorsan şehir dışında olumsuz yönü tabi daha ağır basar.

Bulunduğun şehirde okursan :

Kendi evinde kalırsın, çamaşırını yıkayan evi düzenleyen birileri olur, yabancılık çekmezsin, maddi olarak zorluk çekmezsin üstüne işte bile çalışabilirsin. Sevdiklerinden uzak kalmazsın.

Şehir dışında okursan sadece özgür olursun o özgürlükte yeterince iyi maddi durumun olmadıktan sonra hiçbir şeye yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…