Ünlü metal grubu System of a Down'un Türklere laf etmesi

Olayın birden fazla yönü var. Elbette istemediğiniz bir müziği dinlemezsiniz. Ama kaçıncı yüzyılda yaşıyorlar bilmiyorum; bu grubun durumu müziği aşmış, ağır hakaret ve ırkçılığa gelmiş. Bu noktada çok dikkat etmek gerekir yoksa kötüyü savunursunuz da haberiniz bile olmaz.

Uzun yıllar metal müzik dinleyen birisi olarak da albümlerini etkileyici bulmuyorum. Teknik açıdan Heavy Metal'in kökleriyle ters düşüyor. Alternatif türleri bu kültürden farklı değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

Türk bayrağı yakmak gibi ergence hareketler şöyle dursun, Azarbaycan ile olan savaşta grubun solistinin attığı tweetler gerçekten bir sanatçıya yakışmazdı, içler acısıydı.​
Zamanında taraf tuttular, kitleleri tarafından linç edilmemek için anlık olarak Ermenistan tarafını tuttukları aşırı bariz belli.
 
Zamanında taraf tuttular, kitleleri tarafından linç edilmemek için anlık olarak Ermenistan tarafını tuttukları aşırı bariz belli.
Bir şekilde dünyaca ün yaptıktan sonra ellerinde bir şans vardı. Barışa davet edebilirlerdi. Ama grup, barış şöyle dursun ellerinde körük var. Barış derken ülkeni destekleyebilirsin sorun yok. Fakat başka bir ülkenin değerlerini ergence kötüye kullanmak ne taraf tutmaktır ne de destek vermektir.
 
Yıllarca dinleyicilerini albümsüz bıraktılar, grup dağıldı, toplandı, bir şeyler oldu. Ardından yardım amacıyla leş gibi şarkılar çıkardılar. Bu şarkıların içerdiği mesajları da geçtim, dinlerken zevk veren parçalar değil hiçbiri. Serj Tankian'ın ve Scars on Broadway'in de vardı sanırım aynı temada şarkıları, onlar da aynı şekilde kötüydü. Müziği söze uydururlardı eskiden, bu sefer tam tersini yapmışlar.
Her gün Instagram'da bu şarkılarını dinleyenlerin videolarını paylaşıyorlar. İstedikleri kadar paylaşsınlar, Aliyev geçti dalgasını, bu saatten sonra bir şeyi değiştiremezler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı