Üst kattaki tadilatı şikayet edebilir miyim?

my last mistake

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
731
Çözümler
3
Arkadaşlar cidden cinnet geçirmeme az kaldı, bu ikinci hafta ve hala bitmiyor, ilk hafta hadi tamam dedim de. Sabahın köründe 9.30'da matkap çekiç sesleriyle uyanıyorum, evden çalışıyorum bir de.

Ve balyozla vurmaktan, bizim banyonun tavanını çökertti ustalar, onu ödeyecekler halledeceğiz dediler güya ama artık kötü şeyler olacak, 2 haftadır hala bu ses, gürültü, patırdı. Kavgadan farklı ne yapabilirim hukuksal olarak?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mülkiyet hakkından dolayı tadilat yaptığı için şikayet edemiyorsun. Ortak kullanılan alanlarda bir tadilat yapıyorsa (balkon da ortak alan sayılıyor sanırım) hukuki olmayan uygulamadan dolayı şikayet edebilirsin.

Tadilat işleri komşuların canını sıkan bir durum ama yapacak bir şey yok, herkes kendi mülki hakkının olduğu yeri kendine göre düzenleme hakkına sahip. Yarın bir gün sen de evinde tadilat yapmak isteyeceksin, bu defa sen komşularına karşı mülkiyetini satın aldığın alandaki değişim yapma hakkını savunacaksın.

Ayrıca senin alanında oluşan hasar için gerekirse polis çağırıp tutanağını şimdiden tut. Onu ödemek zorundalar.

4.5 yıl önce evimde kapsamlı bir tadilat yaptırdığım için biliyorum, alt katımdaki sürekli rahatsız ediyordu. Sadece 2 yıl önce kendisi evi aldığında benzer bir tadilatı yaptırırken sorun olmuyordu ama... Hatırlatınca kös kös geri dönüyordu, ben de yine biraz anlayış gösterip ses çıkaracak uygulamalara saat 11'de başlanması için ustalara talimat vermiştim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı