Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi?

Chris Brown

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2014
Mesajlar
108
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba, böyle bir üst konumuz var aslında ama son dönemde güncel olarak ürünleri sıralayalım , bilgisi olanlar da yardımcı olsun bir database şeklinde konu oluşturalım.

Bilgim dahilince size uygun olan güç kaynağını seçmeniz için yardımcı bir konu olabilir, kullanıcı yorumlarını da eklerseniz çok güzel olur. 🙂

-----------------

Genel Bilgi

PSU ( Power Supply ) yani güç kaynağı, sistemin temel elemanı diyebiliriz. Sistemin ihtiyacı olan gücü , doğrudan yada dolaylı olarak sisteme aktaran, şehir şebekesinden evimizdeki yada ofisimizdeki priz yardımıyla kullandığımız enerjiyi sistemin ana bileşenlerine doğru ve düzgün, ayrıca gerektiği kadar aktarmaya yarayan bileşendir. Bu sebeple sistemdeki aslında ana bileşen yada kişiye göre değişse de en önemli bileşen diyebiliriz. Bir araç düşünün, elbetteki konforu kalitesi şasesi güvenliği performansı önemli olsada , güç kaynağı enerjiyi sisteme verimli ve düzgün iletmedikten sonra her an için risk altındasınız diyebiliriz.

Bundan 8-10 sene belki daha önce, güç kaynakları tabiri caizse merdiven altı diyeceğimiz şekilde karşımıza çok çıkıyor, hiç bir sertifikasyon yada kontrol olmadan üzerlerine sadece etiket yapıştırılmış sahte diye tabir ettiğimiz ürünleri bolca görüyorduk. Özellikle bu ürünler o kadar kalitesiz oluyorduki bazı çılgınlar bu tip sistemlerde hız aşırtma yapmaya çalışıyor ve zaten sınırında çalışan güç kaynaklarından dumanlar yükselmesine sebep oluyordu 😅 Sadece bu şekilde de değil , bu ürünlerde kaliteli diye tabir ettiğimiz korumaların hiç birisi olmadığı için en ufak enerji dalgalanmasında yada sistemin yüke girmesi durumunda dayanamıyor bozuluyorlardı. Benim başıma güç kaynağı yüzünden sisteme zarar gelme gibi bir durum gelmedi çok şükür ama okuduklarımıza göre bunu yaşayanlarda olmuştu. Bu noktada sistemlerinde güvenliği için güç kaynağı seçimi de büyük önem arzediyor.

Eskiye nazaran günümüzde bu anlattığım mevzulardan aşırı korkmaya gerek kalmadı diyebilirim. Teknolojinin gelişmesiyle artık markalaşma ve ürün pazarlama , ar - ge sistemleri arttıkça , özellikle pazarda yer edebilmek adına bir çok firma güç kaynağı işine girdi. Kimisi çok üst seviye ürünler yaptı/yaptırdı i kimisi daha alt seviye ürünler yaptırdı. Ama nereden alındığı belli olmayan kimin ürettiği olmayan güç kaynaklarında aynı handikap sürse bile, geçmişe nazaran bilindik yerlerden alınan bilindik distribütörlerin getirdiği yine göz aşinalığınız olan markaların sınıf sınıf ürünlerini artık görebiliyoruz. Hatta şöyle ki bazı beklemediğimiz firmalardan beklenmedik ürünler bile çıkabiliyor. Giriş ve orta seviyeye hitap eden markalardan Platinum bir güç kaynağı bile görmek mümkün. Çok üst sev,ye diye bildiğimiz bir markadan da verimlilik sertifikası olmayan ürün görmek mümkün. Yukarıda dediğim gibi firmalar sınıf sınıf ürün üretirler yada ürettirirler. Yani aslında en bilindik markalar üretim konusunda başka firmalarla iş birliği içerisinde olurlar.

Andyson,high power,sitec,cwt,enermax,fsp,xilence,delta,electronix,superflower,flextronics,seasonic .. vb. ana üretici firmalar var. Bunlar içerisindense son dönemde superflower,flextronics ve seasonic üretim kalitesi anlamında üst çıtadaki isimler diyebilirim. Piyasada gördüğümüz üst sınıf diye bildiğimiz ürünlerin çoğu bu firmaların üretimi.




Bu sitede, kısmen tarafsız ( [8D] ) incelemeleri bulabilirsiniz. Ülkemizde güç kaynağı inceleyebilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Jonnyguru da bir çok ürünün karşılaştırmalı incelemelerini bulabilirsiniz. Sadece alt sınıf ürünlerin incelemesini bulmanız zor doğal olarak :)

Farklı bir konuda psu daki rail yani kanal sistemi. Görüyoruz hep 12V tek kanaldan veriliyor güç. Eskiden çoğu güç kaynağında bu 4 yada 6 kanal şeklinde görürdük ama özellikle kullanıcıların kanal dağılımını iyi yapamadıklarından dolayı üst seviye sistemlerde koca koca psu'lar ile sistemlerini kullanamamalarına şahit olduk. Bundan sonraki süreçte artık tek kanal sistemine geçti üreticiler ve iyi de oldu. Ama yine de ben bu durum maliyet anlamında üreticiyi rahatlatmış olsada, kaliteden ödün verilmediği sürece dual rail'in daha güvenli olacağını düşünüyorum.

Diğer bir konu verimlilik. Sertifikasyon programında ürünlere sadece göstermiş olduğu verimliliğe göre değer verilir. Yani bir ürünün gold sertifikası olması onu iyi bir ürün yapmaz sadece verimli bir ürün yapar. Psu dan iyi anlayan bir hocanın da dediği gibi ^' Araçların 100km deki ortalama yakıt tüketimi (enerji verimliliği diyebiliriz) her nasıl araçların kalitesi hakkında bir veri sunmadığını,(ne yani 5.0 lt tüketimli clio ,7.0 lı tüketimli bmwden iyimi?)sadece tüketim miktarını ifade ettiğini aynı şekilde psularda setifikanında enerji verimliliğini ifade ettiğini kabaca örneklendirebiliriz ' Ama tabiki gold sertifikası bulunan bir güç kaynağının hiç sertifikası olmayan bir ürüne göre kalite anlamında daha kötü olduğunu da düşünmeye gerek yok.

Verimlilik önemli , yani Psu alırken verimli olmasına önem gösterirseniz, belli bir zaman kullanımdan sonra size elektrik sarfiyatı olarak olumlu dönüş yapacaktır. Ne kadar verimli ise güç kaynağı , sistemin ihtiyacına en yakın gücü çeker şebekeden ve okadar oranla da enerji kaybına yol açar. Buraya kendi kullanım değerlerimi ve hesaplamayı koyuyorum sizde hesaplayabilirsiniz.



e46bb443082cb167f3cf0e76d8b20c1b.png




Sistem boştayken : 150W Çekiyor prizden : 0.15KWH
Sistem yükteyken : 450W Çekiyor prizden : 0.45KWH

Günlük ortalama boşta 8 saat yükte 2 saat toplam 10 saat kalıyor desem ;

8x0.15:1.2KWH
2X0.45:0.9KWH

Toplam : 2.1KWH günlük tüketim desek onuda çarpalım 30 la , 63KWH yapar.

Şuanda 1KWH yi 0.57 birimden alıyoruz.

63X0.57 : 35.91 + KDV : 42.37 : Ivırla zıvırla Trt ye verdiğimiz parayla 45TL aylık ortalama elektrik yakıyor.

Bronze yerine platinum güç kaynağı kullansaydım prizden çektiğim elektrik ortama %10 daha düşerdi. Bunu da fiyattan düşsek buda 6-7 lira desek senelik 70 / 80TL daha kar etmiş olurdum. Bunların hepsi ortalama değerler. Milimetrik bir hesap söz konusu değil. Şöyle ki 500TL ye bronze psu almak yerine 1000TL ye çok daha kaliteli gold yada platinum psu alınırsa, Psu'nunda çok uzun yıllar kullanılacağını düşündüğümüze göre, aradaki fark hem yıllar içerisinde kendiliğinden kayboluyor hemde daha güvenli daha kaliteli yapısı olan güç kaynağına sistemi emanet etmiş oluyoruz. Bu dediklerim bütçe dahilinde geçerli tabiki.

Güncel olarak bronze güç kaynağından platinium 'a geçtikten sonraki genel değerlendirmeler :

1-
Psu montajından sonra ele almışken kasa üstteki3 fanı dışarı üfleyecek hale getirdim , sıcaklıklar boşta 2-3 derece düştü , yükte 8-10 derece yükseldi. Alttaki 3 fan içeriye yeterince hava alamıyor diye eski haline çevirdim bütün testleri aldığım haline.
2- Fanlar eski haline çevirdim herşey psu değişiminden öncekiyle aynı. Sıcaklıklar boşta 2-3 derece düşük eski psu ya göre , yükte 4 derece yüksek.
3- Daha düşük voltajda Prime 95 te dayanamayan ve çekirdekleri kapatan cpu artık sorunsuz prime95 alıyor, 3-4dk sorunsuz devam etti kapattım bence yeterli süre, eski psu da prime da sonuç almadığı değer.
4- İlginç gelebilir ama Fsp Hyrdo 700W ile boştaki tüketim değerim ( prizden çektiğim ) 140-142W idi. Psu değişince bunda 135-137W olarak gösteriyor. 5-7W düşüş var.
5- İlginç gelebilir ama Fsp Hyrdo 700W ile CS:G0 da tüketim değerim ( prizden çektiğim ) 400/410W idi. Psu değişince bunda 360/370W olarak gösteriyor. Ortalama 30W düşüş var.

Velhasıl sistemi günde 8-10 saat açık duranlar kaliteli güç kaynağı kullanmayarak o parayı elektrik dağıtımcısına veriyor, bronze yerine platinum alınsa kendini 2-3 senede çıkarıyor.Hadi bilemedin 4 senede çıkarsın psu sürekli değiştirilen bir bileşen depil alındığı zaman uzun süre kullanılıyor forumda 10 yıldır aynı güç kaynağını kullanan çok üye vardır. Bu sertifikasız yada sadece 80Plus olanlar ile Gold olanlar içinde geçerli.



Garanti konusunda en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız corsair ve evga tarafına bakmak en akıllıca çözüm. Belli bir seviyeye kadar hiç fan açmayan corsair modelleri ise en sessiz ürün grubu diyebilirim. Yukarıda verdiğim sitede 9 ve üzerinde puan alan ürün grupları , evladiyelik diye tabir ettiğimiz yıllarca kullanılacak ürün grubudur diyebilirim.




Arkadaşlar Linustechtips sitesini biliyorsunuzdur. Eğlenceli içerikleride olan bir site. Daha öncesinde Psu ların kalite/seviye listesi olarak paylaşımlar yapmışlardı. Son dönemde çalışmayı genişletip güncellemişler. Emeklerine teşekkür ediyoruz [sm=bye.gif] bende burada paylaşıyorum , çok faydalı bir kaynak. Orjinal bağlantıya [link=[URL="https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/]*"]PSU Tier List 4.0[/URL] BURAYA *[/link] tıklayarak ulaşabilirsiniz.


SINIFLARINA / YAPI KALİTELERİNE / GÜVENLİKLERİNE / VERİMLİLİKLERİNE / TÜM ÖZELLİKLERİNE GÖRE YAPILAN GENEL SINIFLANDIRMA



Sıralamada kendi içlerinde markasal olarak bir sıralama yok arkadaşlar. Sıralamayı seviye gruplarına göre değerlendirebilirsiniz. İlk 3-4 Grupta kalan bir güç kaynağınız var ise eğer, üst seviye kaliteli bir ürün grubu güç kaynağına sahipsiniz diyebiliriz. Daha aşağısında kalanlara da kötü demek yanlış olur en azından bizim ülkemizde, malesef onların 1 birimine biz 6 brim belki daha fazlası ödediğimiz için, tepe ürün grubu güç kaynakları çoğu kişi için sadece hayal'de kalıyor ve daha düşük ürün gruplarına bakmak durumunda kalınıyor. Hayırlısı olsun diyelim ve listeye geçelim. Liste daha önce benzeri vardı zaten güncellemişler. Bu haliyle benimde gayet mantıklı bulduğum bir liste diyebilirim. Mutlaka eksik noksan vardır ama üst seviye bir çalışma, faydalanmayı düşünmek daha güzel. 👍




Seviye S (SUPER) - Bu sınıf, son yıllarda piyasaya sürülen her bakımdan en iyi güç kaynaklarını kapsıyor.


Antec High Current Pro Platinum 🔥
Cooler Master V-Platinum 2019 🔥
Corsair AXi 2013 - AXi 2014 - AXi 2018 🔥
Delta GM 🔥


Seviye A+ - İleri seviye kalite isteyen kullanıcılar ve çoklu kurulumlara açık olan sistemler için biçilmiş kaftan


BeQuiet Straight Power 11 - Dark Power Pro P10 - Dark Power Pro 11 🔥
Bitfenix Formula Gold - Whisper 🔥
Cooler Master Masterwatt maker 🔥
Corsair RMi - HXi - HX Platinum - AX1200 2010 🔥
Deepcool DQ-M 🔥
Enermax Platimax Digifanless - Revolution D.F 🔥


Seviye A - İleri seviye oyun ve iş sistemlerine sahip olan kullanıcıların tam da aradığı kalite


Aerocool Project 7 🔥
Asus ROG Thor 🔥
BeQuiet SFX-L 🔥
Cooler Master V Semi-Modular - Masterwatt Maker MiJ - V-Gold 2013 - V-gold 2018 - V-platinum 2013 🔥
Corsair RMx 2015 - RMx 2018 - AX 2013 - RM 2019 - HX Gold 750w+ - TXM 2017 (Gold) - Vengeance Silver - SF Platinum - SF Gold - AX 2018 🔥
Cougar GX-F Aurum - GX-F 🔥
Enermax Platimax D.F 🔥
EVGA PS - G2 - P2 - T2 - GM 🔥
Fractal design Ion+ Platinum - Ion+ SFX Gold 🔥
FSP Aurum PT - Aurum Xilenser - Aurum Pro - Hydro G - Hydro G Pro - Hydro X - Hydro PT - Hydro PTM 🔥
Gamdias Astrape P1 - Kratos 🔥
Gigabyte apgm 🔥
Kolink Continuum 🔥
Mistel MX 🔥
NZXT E 🔥
Phanteks Revolt X, AMP 🔥
Rosewill Capstone - Lightning - Silent Night 🔥
Sama Armor Gold - Armor Platinum - Forza Titanium 🔥
Seasonic Focus GX - Focus GM - Focus PX - Focus SGX - Prime Platinum - Prime Titanium - X - XP - XP2 - XP3 - Snow Silent - Prime Gold - Prime Fanless - X Fanless 🔥
Super Flower Golden Green - Leadex Gold - Leadex Platinum - Leadex Titanium - Leadex II - Leadex III (-650w) 🔥
Thermaltake Toughpower Grand Gold - Toughpower Grand Platinum - iRGB Plus - DPS Gold - GF1 🔥
XFX Pro Black Edition Limited - XTS 1000w - Pro Black FM 750w+ 🔥


Seviye B+ - Tek ekran kartı ve orta seviye oyun / iş kurulumları için uygun



BeQuiet Pure Power 10 400w+ - Pure Power 11 400w+ - Straight Power E10
Cooler Master MWE Gold
Corsair CX 2017 - RM 2013 - CS Gold
Cougar GX-S 2017
Deepcool DQ-ST
Enermax Revolution X't II
EVGA G+ - G1+ - GS - GQ 850w+ - GD 2017
FSP Dagger
Gigabyte GH - GX
Nox Hummer X Gold - GD
Riotoro Onyx, Engima Bronze
Rosewill Photon <=750w
Silverstone Essential Gold semi-modular - Nightjar
Vivo 24K
Xilence Performance X


Seviye B - Giriş / Orta seviye arası , uzun süreli kullanımda sorun çıkarmayacak kalitede



Antec Edge - TruePower Classic
BR ONE Rainbow
BeQuiet System Power 9 400w+ - Power Zone
Cooler Master MWE Bronze V2 - MWE 80+ V2 - MWE Bronze V1 600w+ - Masterwatt
Corsair CXM 2015 - CXM 2017 - HX650 Gold - GS Bronze - Vengeance Bronze, CX 2012 750w+ - CXM 2012 750w+
Cougar LX
Deepcool Quanta
Enermax Revolution X't
EVGA B2 - G5 <1000w - GD 2019 - GQ <=750w
Fractal Design Integra M
FSP Raider II
Gigabyte P650H
Lian Li SFX-L
Rosewill Capstone G - Quark - Tachyon - Photon 850w+
Seasonic S12G - G
SilentiumPC Supremo L2, Supremo M2
Super Flower Leadex Silver - Eco Silver
Thermaltake BlueEvo 2.0 - Toughpower Grand RGB - Smart Pro RGB
XFX Pro XXX - Pro XTR - Pro Black FM 750w - TS Gold
Xilence Performance A+
Zalman EBT


Seviye C - Etliye sütlüye karışmayan standart kalem sistemlere.



BeQuiet Pure Power 10 <400w - Pure Power 11 <400w - Straight Power E9
Bitfenix Fury
Cooler Master GM - GX Storm - MWE Bronze V1<600w
Cougar STX - VTX
Corsair CX 2012 <=600w - CXM 2012 <=600w - VS 2017
EVGA BQ - G1 - NEX Gold
Fractal Design Tesla R2
FSP Raider - Aurum 92+ - Aurum CM - Hydro GE - Hexa 85+
Gigabyte BH, PB500
NOX Urano TX - Urano VTX
OCZ ModXStream Pro
Rosewill Glacier - Fortress - TFX Bronze - TFX Gold
Seasonic S12iii
Silverstone SFX Bronze except V3
Thermaltake Paris


Seviye D+ - Bazı sıkıntılı durumlarda tehlikeli olabilecek standart seviye



Asus ROG Strix
Antec Earthwatts Pro Gold - Earthwatts Pro Platinum - High Current Gamer Gold - Neo Eco Gold - High Current Gamer Extreme
EVGA G3 - G5 1000w
Enermax Revolution SFX
FSP Dagger Pro
Riotoro Enigma G2
Seasonic Focus FM - Focus Plus FX
Silverstone SFX gold - Strider Gold Evo - Gold Evolution - Strider Gold S
Superflower Leadex III 650w


Seviye D - Bazı sıkıntılı durumlarda tehlikeli olabilecek standart ve bir altı seviye



Antec Earthwatts - EA Green - Neo ECO - Basiq VP - Basiq BP - Basiq VP-F - High Current Gamer Bronze
BeQuiet Pure Power L9 - Pure Power L8
Bitfenix BPA
Cooler Master Masterwatt Lite
EVGA W1 - BT
Enermax NaXn 82+
FSP Hexa - Hyper - Hammer
Fractal Design Integra R2
Rosewill Hive S - Arc - Arc M
Seasonic S12ii - M12ii - M12ii Evo
Silverstone SFX Bronze 3.0 - Strider Essential Bronze
Thermaltake London - Toughpower - Smart 80+ - TR2 - Smart M
XFX XT - TS Bronze - ProSeries Bronze - Core
Xilence Performance C
Zalman GS - GT


Seviye E - Tüm senaryolarda sıkıntı çıkarabilecek , zorunlu olmadıkça uzak durulması gereken




BR ONE BR-X
Corsair VS 2012
Cooler Master Elite - Realpower - B2
Diablotek Tamamı
EVGA N1 - N2
L-C Power Tamamı
Linkworld Tamamı
Logisys Tamamı
MS-Tech Tamamı
Rasurbo Tamamı
Rhomburtech Tamamı
Sempre Tamamı
Speedlink Tamamı
Tacens Tamamı
Thermaltake Litepower
Trust Tamamı
Ultron Tamamı


Bütün bu listelerin içerisinde olmayan bir ürün grubu kullanıyorsanız, kim kime yaptırmış üretimi neresi vb. bilgileriniz yok ise, hafif riskli bir serüven yaşıyorsunuz demektir 😅
 
Aslında iyi bir güç kaynağı 10 sene rahat kullanılır ama, elin oğlunun 100 birime aldığını biz 800 birime almak zorunda olduğumuz için, malesef gidip esasında sistemlerin hiç emanet edilmeyeceği ürünleri almak durumunda kalıyoruz. Esasında seviye C ' nin altına pek inilmemesi lazım ama malesef, 3000TL/4000TL bütçeyle sistem toplayan kişi nasıl sığdırsın bu bütçeye kaliteli bir Psu'yu.
 
Seviye A+ - İleri seviye kalite isteyen kullanıcılar ve çoklu kurulumlara açık olan sistemler için biçilmiş kaftan
BeQuiet Straight Power 11

BeQuiet'ın kendi sitesindeki en alt modeli A+ sınıfı olması normal ama üst sınıf PSU'ları listede yok.

BeQuiet ürünleri ile yarışabilecek ürün şuanda piyasada yok ve rakiplerinden tüm pazarlarda daha ucuzlar. Sadece PSU değil, kasa ve fan içinde geçerli.



CM, Corsair'ın sorunlu PSU'ları ile A kalite sessiz PSU fiyatları yakın.
 
BeQuiet ürünleri ile yarışabilecek ürün şuanda piyasada yok ''

Bu cümle biraz yanlış hocam :) Liste için dünyadaki tüm psu'ları kapsar diye bir ibare yok zaten. Unutulan atlanan mutlaka vardır. Bu arada söylediğiniz Dark Power Pro serileri ise zaten hepsi FSP üretimi. Yapı kalitesi olarakta oldukça üst sınıfta yer alırlar. Zaten listede de varlar. Siz hangi ürünleri kastediyorsunuz ?
 
"Bu arada söylediğiniz Dark Power Pro serileri ise zaten hepsi FSP üretimi. Yapı kalitesi olarakta oldukça üst sınıfta yer alırlar. Zaten listede de varlar. Siz hangi ürünleri kastediyorsunuz "
Model adlarını karıştırmışım :(


BeQuiet ürünleri ile yarışabilecek ürün şuanda piyasada yok ''

Bu cümle biraz yanlış hocam :)

Sessizlik, kalite, ısı olarak endüstriyel olmayan güç kaynakları arasında bir numara BeQuiet. Alt modelleri diğerlerinin üst modellerinden daha iyi. Diğerlerinin onunla yarışabilecek üst modellerini (ses konusunda yarışamazlar) fiyattan karşılaştırmam. Endüstriye üretim yapıyorlar, düşük modelleri FSP'ye yaptırmaları normal.



Bunun 600W olanı 420 lira idi. 350 liralık Kronik sorunlu CM ve Corsair 600W PSU'larla arasında çok fark var. Bu PSU'nun sessizlik, stabilite ve güvenlik ( Onlara güvensiz demiyorum, bunda ek teknolojiler var, diğerlerinde olmaması fark yaratmayabilir.) olarak denk olmayan ama kaliteli ve sorunsuz PSU'ları bundan daha pahalı.

Bu kadar net ifade etmemin sebebi forumda CM ve Corsair PSU önerilmesi. Yakın fiyata kaliteli ve sessiz PSU varken kronik sorunlu modelleri öneriyorlar. BeQuiet PSU'nun Apple'ıdır.
 
"Bu arada söylediğiniz Dark Power Pro serileri ise zaten hepsi FSP üretimi. Yapı kalitesi olarakta oldukça üst sınıfta yer alırlar. Zaten listede de varlar. Siz hangi ürünleri kastediyorsunuz "
Model adlarını karıştırmışım :(




Sessizlik, kalite, ısı olarak endüstriyel olmayan güç kaynakları arasında bir numara BeQuiet. Alt modelleri diğerlerinin üst modellerinden daha iyi. Diğerlerinin onunla yarışabilecek üst modellerini (ses konusunda yarışamazlar) fiyattan karşılaştırmam. Endüstriye üretim yapıyorlar, düşük modelleri FSP'ye yaptırmaları normal.



Bunun 600W olanı 420 lira idi. 350 liralık Kronik sorunlu CM ve Corsair 600W PSU'larla arasında çok fark var. Bu PSU'nun sessizlik, stabilite ve güvenlik ( Onlara güvensiz demiyorum, bunda ek teknolojiler var, diğerlerinde olmaması fark yaratmayabilir.) olarak denk olmayan ama kaliteli ve sorunsuz PSU'ları bundan daha pahalı.

Bu kadar net ifade etmemin sebebi forumda CM ve Corsair PSU önerilmesi. Yakın fiyata kaliteli ve sessiz PSU varken kronik sorunlu modelleri öneriyorlar. BeQuiet PSU'nun Apple'ıdır.

Hocam yazdığınız mesajlardan çıkarılma size birşey söylemek zorundayım, siz powersupply den anlamıyorsunuz. Uzaktan yakından alakanız yok. Bilir gibi konuşmanıza da gerek yok. Bu sebeple yazdığınız mesajların kimseye bir faydası da yok bomboş mesajlar. 🙂
 
Hocam yazdığınız mesajlardan çıkarılma size birşey söylemek zorundayım, siz powersupply den anlamıyorsunuz. Uzaktan yakından alakanız yok. Bilir gibi konuşmanıza da gerek yok. Bu sebeple yazdığınız mesajların kimseye bir faydası da yok bomboş mesajlar. 🙂
Ben yazılımcıyım, donanımla işim olmaz. Daha doğrusu temel elektronik ve bilgisayar elemanlarının nasıl çalışıp neler yaptığını bilirim. Bunca yıl PSU kullandım ve şahsi tecrübelerim, forumlarda gördüğüm sorunlu PSU konuları var.


Hocam yazdığınız mesajlardan çıkarılma size birşey söylemek zorundayım, siz powersupply den anlamıyorsunuz. Uzaktan yakından alakanız yok. Bilir gibi konuşmanıza da gerek yok. Bu sebeple yazdığınız mesajların kimseye bir faydası da yok bomboş mesajlar. 🙂
Ben PSU'nun içindeki işleyiş ve elemanları hakkında herhangi bir beyanda bulunmadım. Kişisel tecrübe ve sorunlu PSU'larla ilgili beyanda bulundum. Söylediğim şeylerde doğru. Güvenlik özellikleri, desibel değerleri, fan tasarımı ve fiyatları belli. Marka kalitesi sadece üst modelle belli olmaz.
Teknik detaya girmeden yapılan son kullanıcı yorumlarına "bilir gibi konuşmanıza gerek yok" ya da "bomboş mesajlar" demek anlamsız. Nedenleriyle beraber yazabilirsiniz.

Teknik anlamda ( PSU ile ilgili tüm devre elemanlarının ne işe yaradığı, belli başlı PSU teknolojileri, farklı sınıftaki PSU'ların ne gibi tasarımsal ve eleman farklılığa sahip olduğu hakkında kağıt üstünde değil elektronik anlamda bilgi.) herhangi bir şey bildiğimi söylemedim (ki PSU olarak bilmediğim konuların bazılarını temel elektronik bilgisiyle anlamam mümkün). Sizde konu boyunca söylememişsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı