Üst tarafı 360mm destekleyen önü mesh yapıda kasa önerisi

DjKedi

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
5.307
Makaleler
2
Çözümler
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce benzer konular açılmış. Fakat konuları gezdiğim zaman ya orada önerilen kasaların piyasada bulunmadığı ya fiyatlarının arttığı ya da istenilen tüm özellikleri karşılamadığını gördüm. Kasa benim için değil bir arkadaşım için lazım. Ben her ne kadar Zalman N5 al üst tarafa bir şekilde 360'lık radyatörü sığdırırız desem(!) de ikna edemedim. Kasada olması gereken özellikler;

1-üst tarafı 360mm radyatör destekleyecek.
2-ön tarafı 3, arka taraf 1 ve alt taraf en az 1-2 fan destekleyecek.
3-ön taraf mesh yapıda olacak.
4-Fiyatı 1000 civarı olacak.

Arkadaşımın sahip olduğu sıvı soğutmanın ölçüleri.
Radyatör boyutu: 397-120-27.
Fan ölçüleri: 120x120X25.



Bu iki kasayı bulduk fakat TD500'ün üst tarafına kimileri takılır kimileri takılmaz diyor ayrıca altta fan desteği yok. Sizlerden gelecek tavsileri almak istiyoruz.

Not: Kasanın tipi çok önemli değil ilk öncelik işlev bu güzel o yüzden bunu tercih edinden ziyade hangisi istenilen özelliklere daha uygun ise onu tercih edecek. Bu yüzden bu iki kasadan şimdilik Cougar önde görünüyor.
Fiyat duruma göre esneyebilir.
 
Son düzenleme:

Bu kasa üstte 360mm radyatör desteği sunuyor. TD500 de muhtemelen 360mm destekliyordur kasanın boyutlayını kıyaslayabilirsiniz. Her ikisinin de ön kısmı mesh yapılı ancak TD500'ün öndeki sağ ve sol kenarlar kapalı ancak MB511 de sağ ve sol kenarlar da mesh yapılı. Görüntü olarak hangisi hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz. MB511 olanını ben aldım, boş hâli 10 kilo geliyor.
 
İyi ki ikna olmamış. N5 Mf'nin üst tarafında bırakın 360Mm'yi, radyatör desteği bile yok.

O bütçeye 360mm radyatör destekli kasa olarak TD500 ve XPG battlecruiser var. Ben battlecruiser öneririm.

Dostum o cümleyi geyik olarak söyledim, forumda bu aralar herkese Zalman N5 öneriyoruz ya onun için zaten devamında bulduğumuz asıl kasaları attım. Gerçi haklısın geyik olarak söylediğimi belirten bir işaret/ima koymamak benim hatam. Dur daha fazla yanlış anlaşılmayı engellemek için orayı değiştireyim.

Bu kasa üstte 360mm radyatör desteği sunuyor. TD500'de muhtemelen 360mm destekliyordur kasanın boyutlayını kıyaslayabilirsiniz. Her ikisinin de ön kısmı mesh yapılı ancak TD500'ün öndeki sağ ve sol kenarlar kapalı ancak MB511'de sağ ve sol kenarlar da mesh yapılı. Görüntü olarak hangisi hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz. MB511 olanını ben aldım, boş hâli 10 kilo geliyor.

Bu kasaya en başında bakmıştık ama tam ne olduğunu bir türlü çözemedik her yer farklı bir şey yazmış. MB511'in birkaç tanesinin üstü 2 fanlı birinin 3 fanlı. Sanırım ARGB modeli üst tarafı 3 fanlı RGB modeli 2 fanlı.
@enonertetanem, @RPM dostum sizin tavsiyeleriniz güzel oluyor sizin attığımız kasalar ile ilgili veya farklı bir kasa hakkında fikirleriniz var mı?
 
Son düzenleme:
İyi ki ikna olmamış. N5 MF'nin üst tarafında bırakın 360mm'yi, radyatör desteği bile yok.

O bütçeye 360mm radyatör destekli kasa olarak TD500 ve XPG Battlecruiser var. Ben Battlecruiser öneririm.
Sakın TD500 felan alma derim. Ben dün aldım 280 MM radyatör bile takamdım üst kısma. Üst kısım sitesinde de zaten 240 MM yazıyor sadece öne 360 takabilirsin. Takamadığım soğutucu H115i Pro Xt Radyatörü takıyorsun ama fanlar sığmıyor anakart ve ramden dolayı. Buradaki arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapıyor sanırım alıp da pişman olma sonra.
 
Sakın TD500 falan alma derim. Ben dün aldım 280 mm radyatör bile takamdım üst kısma. Üst kısım sitesinde de zaten 240 mm yazıyor sadece öne 360 takabilirsin. Takamadığım soğutucu H115I PRO XT radyatörü takıyorsun ama fanlar sığmıyor anakart ve RAM'den dolayı. Buradaki arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapıyor sanırım alıp da pişman olma sonra.

TUF GT501VC aldı arkadaşım hatta ben kasayı çok beğenip ben de aldım ondan :D. TD500 sanırım sadece ince radyatörlerle uyumlu o yüzden şüphe ettiğimizden eledik direk :D.
 
TUF GT501VC aldı arkadaşım hatta ben kasayı çok beğenip ben de aldım ondan :D. TD500 sanırım sadece ince radyatörlerle uyumlu o yüzden şüphe ettiğimizden eledik direk :D.
Ya hocam çok moralim bozuk aldım kasayı hem radyatör sığmadı hem fanları dandik tır tır ses çıkarıyor bilmemne keşke ben de böyle bir şey alsaydım radyatörü öne takmak zorunda kaldım fanların arkasına kasanın akışını bozdu ya sence iade mi etsem iade etsem para kaç günde geri gelir
 
Ya hocam çok moralim bozuk aldım kasayı hem radyatör sığmadı hem fanları dandik tır tır ses çıkarıyor bilmemne keşke ben de böyle bir şey alsaydım radyatörü öne takmak zorunda kaldım fanların arkasına kasanın akışını bozdu ya sence iade mi etsem iade etsem para kaç günde geri gelir.

ASUS TUF GAMING GT501VC USB 3.1 TEMPERED GLASS Güç Kaynaksız Kasa<br/><span style="color: #b94a48;">RAMPAGE RB-K8 3 adet 120mm Adreslenebilir ARGB LED 1200RPM Kumanda Kontrol Kasa fanı HEDİYE</span><span style="color: #b94a48; font-size: smaller; font-weight: 100;"> (stoklarla sınırlıdır)</span> - inventus biz bunu aldık, normalde GT501VC modeli fansız geliyor ama bu kasanın yanında 3 fan hediye geldiği için güzel, başta Rampage fan dandik olur diye ön yargılıydım fakat arkadaşım aldı biraz inceledim hoşuma gitti bende sipariş ettim kasa gerçekten 10 numara MSI X570 Tomahawk anakartım var ve üstteki fanlar ile arasında yaklaşık 6cm boşluk var. Uzunlamasına ise üste 3 fan takınca, önden ve arkadan radyatör için yeterli boşluklar kalıyor.

1610444147791.png


Dediğim gibi attığım link vc modeli normal modelden farkı üst tarafta tutamaçları ve fanları yok. Fakat İnventus 3 tane ARGB fan hediye ediyor yani normal modelden tek farkı arkada bulunan 14Cm'lik fan ve tutamaçlar kalıyor. İsterseniz GT501 incelemelerine bakın ben çok memnunum.

Not: Arkadaşım https://www.hepsiburada.com/id-cool...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.68.7 bunu kullanıyor bunu bende alacaktım ama fiyatı 1000'den bu fiyata uçtu :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı