Üst üste benzer rüya görmek

Kurani Kerim'de cinler hakkinda fazla bir bilgi yok.

İnsanlar tarafindan yazilmis, Hadis ve ilhimal kitaplarinda yazilan cinler hakkinda bir suru senaryolar var sadece.

Kurani Kerim disinda hicbir kitabi kabul etmiyorum. Hadisler peygamber oldukten 200 yil sonra insanlar tarafindan yazilmis birseydir. Allah Kurani Kerim i eksikmi gonderdi. İnsanlar tarafindan yazilmis hadis diye birsey turedi.
Hadisler gerçektir kardeşim neden böyle düşünüyorsun bu arada Kuran okumadığını varsayarak söylüyorüm Cinler hakkında çok fazla bilgi var

Kuranı Kerim, havada ses titreşimi yaysın diye okunmaz. Anlamını bilerek okunmalıdır.
Kuranı Kerim'in Türkçe mealini okudum ben.
Bu konu hakkında forumda bir sürü yazı yazdım.

Kuranı Kerim neden indi, insanlar okuyup anlasınlar diye.
Sen havada ses tireşimi yaysın diye okuyup, hiçbirşey anlamadan okuman anlamsız.
İnsanlar öğrenmek istemiyor yada anlamını bilmeyen okuyunca. Ortaya din tüccarları hocalar çıkıyor.

Yanlış anlama, Teoloji konusunda, tartışmak için denk biri olması gerekir.

Peygamber öldükten sonra, bir sürü siyasi entirikalar ve kavgalar yaşandı.
Öldükten 200 yıl sonra hadisler ortaya çıktı.

Bağlandığın hadis diye birşey'i nasıl ortaya çıktı, o dönemlerde neler yaşandı okudunmu diyecegimde.
Bu konuları kimse araştırmıyor, çünkü kitap okuma alışkanlığı yok. Heleki teoloji hakkında kimse kitap okumaz.
Başkasının ağzından duyduklarıyla idare eder.

@Manic Depressive Kur'an tabikide eksik değil ama İslam'ın uygulanması için yeterli değil. Kur'an'da namazın farz olduğu yazar ama nasıl kılınacağını peygamberimiz göstermiştir. Peygamberimizin sünnet ve hadisleri sayesinde Müslümanlığı yaşayabiliyoruz sadece Kur'an'a bakarak İslam tam manası ile yaşanamaz.
Cinler Kur'an'da bir çok yerde geçer, eğer cinlerin varlığını kabul etmiyorsanız Kur'an'ı inkar ediyorsunuz demektir.

Bu konu hakkında tartışmak için, din tarihi hakkında kitapları yalayıp yutmuş bana denk biri olması lazım. :)

Cinler hakkında fazla bir bilgi yok, Cin Suresi'nin türkçe mealini verdim.
Kuranı Kerim türkçe mealine bile bakmadan ezbere konuşuyorsunuz :D

Cin, Cin Suresi, Cin oku, Cin dinle, sure, süre, Cin suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / (TÜRKÇE) KURAN-I KERİM DİYANET Meali DİYANET MEALİ / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran, qur'an, holyquran, Al qur'an, Quran, holy, coran, kuruan, koran, corano, koraani, islam, muslim, allah, arabic, türkçe,meal, der heilige Koran, islam, muslim, chinese al qur'an, el sagrado coran, japanese Kuruan, kerim, allah, god, qoran, le saint coran, il sacro corano, finnish koraani, alcoao sagrado, russian, poland, portugal, qur'ani tukufu, kitab suci al-quran, indonesian, malesian, meal, Jesus, christian, catholic, ateist

Sitenin başlığını abartmışlar, burada seo yapıcam diye..
Uyduruk ilmihal kitaplarıyla ve hadis bilgileriyle cinler hakkında bir sürü abuk subuk bilgi yayıyorlar.
28 ayet'i üşenmeden bir oku bakıyım. Hocaların uydurduğu abuk subuk bilgilere rastlamadım ben.

Cinler yoktur demiyorum, yok insanları çarpar ve insanları rahatsız edermiş. Din tüccarlarının uydurduğu şeyler bunlar.

Son düzenleme:
Rüyalarla ilgili bir çok örnek verebilirim...
Örneğin ben daha çocukken köyümüze yeni elektrik ve beraberinde TV, Radyo, Kasetçalar gelmiş hayli ilgimi çekmişti...
Bir gün elime bozulmuş bir radyo geçti, ben o radyoyu söküp içine baktım ve hayretler içerisinde kalmıştım...
O duyguyu (bunlar da nedir, ne ışe yarar, nasıl yapmışlar, vs.) anlatamam...
O günden sonra beni Electronic cihaz merağı sarmış, öyle ki artık sık sık rüyalarımda görüyordum...

Rüya, aslında planladığınız, yapmak istediğiniz, olmasını istediğiniz şeyin sahte gerçeğidir.
Bunlar, bu tür rüyalar gerçekleşir mi? Evet, gerçekleşir ancak siz olmasında ısrarcı olduğunuz vakit :)
Hayırlı rüyalar millet :rolleyes:

Ben çok öneceden uyumadan önce saatlerce DOOM 3 oynamıştım, rüyamda zindandaydım yaratıklardan kaçıyordum :D

Cin vs gibi şeylere inanmıyorum.

Karabasan dediğiniz şeyin mesela, aslında uyku felcidir :)

Dostum ne dediğine dikkar et dinden çıkarsın! :) Cinlere inan ama görenlere inanma :)

@Manic Depressive Sanki ömürünü din kitaplarına adamış gibi konuşuyorsunuz, Kur'an sadece okunarak anlaşılmaz, çünkü çok yoğundur kısa bir ayet hakkında kitaplar yazılabilir. Kur'an'ı tam olarak anlamak istiyorsanız biraz da tefsir okuyun.

Arkadaşlar lütfen laf kavgası etmeyelim. Cevaplarınız için herkese tek tek teşekkür ederim. (y):)
Bu arada dün akşam hiç rüya görmedim şu anda mutluyum bakalım sonra ne olacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı