Üstüne çay dökülen klavyede switchler zor basıyor

Tunahan Sakarya

Decapat
Selam, bugün klavyemin üstüne çay döküldü ve direkt klavyeyi söküp içine kaçan çayın dışarı akabileceği bir şekilde koydum. Keycapleri söktüm ve temizledim. Klavyenin üst kısmını da temizledim ama klavyenin içini açamıyorum. İçini açarsam Switch'leri tekrar lehimlemek için havya lazım ama maalesef yok. Birkaç saat klavyeyi ve temizlediğim keycapleri kurumaya bıraktım, kuruduktan sonra tekrar taktım. Şu anda klavyede 2 tuş biraz zor basıyor ve Switch'leri geri yükselirken yavaşça yükseliyor. Sebebinin, tam olarak kurumamış olması olabileceğini düşünüyorum ama tam bilgim yok maalesef. Yardımcı olabilir misiniz?

Çay şekerli ise arasında kuruduğunda yapış yapış ettiği için ola bilir söküp kolonya ile temizle bence .

Aynısı bende de olmuştu klavyenin tuşlarını söktüğümde tuşun altı bildiğin sakız gibi olmuştu. Klavyenin tuşlarını sök yıka klavyeyi de sil düzelir.

Çay şekerli ise arasında kuruduğunda yapış yapış ettiği için olabilir söküp kolonya ile temizle bence.

Çay şekerli miydi?

Evet şekerliydi maalesef. Aklıma gelmişti böyle bir ihtimal ama çay klavyenin neredeyse bir yarısına dökülmüş olmasına rağmen sadece 2 tuşta bu problemi gördüğüm için pek mantıklı gelmemişti.

Aynısı bende de olmuştu klavyenin tuşlarını söktüğümde tuşun altı bildiğin sakız gibi olmuştu. Klavyenin tuşlarını sök yıka klavyeyi de sil düzelir.

Teşekkürler. Bunu yapmam için Switch'leri sökmem gerekiyor mu peki? Dediğim gibi lehim yok ve duruma göre eğer gerekmeyecekse hemen temizleyeceğim.

Benim klavyeme de bira dökülmüştü. Bazı Switch'lerin içine girmişti gittim Hawk Chair'in yanında verdikleri bakım yağını Switch'lere damlattım şu an ilk halinde ki gibi

Ben sökmemiştim sadece tuşları söküp tuşun yanındaki alanlı silmiştim.

Sorunlu olan switchleri sokme imkanin yoksa switchlerin icine izopropil alkol damlatarak temizlemeyi deneyebilirsin. Yukaridaki onerilen gibi yag vs kullanmani tavsiye etmem kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…