Günaydın. Sabah 05:00'da başlayıp 5 dakika boyunca art arda telefonuma üyesi olduğum ve olmadığım mecralardan doğrulama kodu içeren SMS geldi. Aklıma neden olabileceğiyle alakalı hiçbir şey gelmiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Birisi numaranıza SMS bomb yapıyor olabilir ya da şifrelerinizi ele geçirmiş ve hesaplarınıza çökmeye çalışıyor olabilir. Örnek birkaç mecra söyler misiniz?
Eğer bilindik yerlerse (Kahve Dünyası, BinBin, Migros vb.) Gibi yerlerse SMS bomb yemişsiniz. SMS bomb sadece rahatsızlık verir, zararı olmaz. Eğer rahatsız edici olursa da SMS gelen yerleri engellemen yeterli olacaktır.
Dolandırıcı veya uğraşmak isteyen birisi falan değil bu. Numaranı girip onay SMS'i aldığın sitelerden, uygulamalardan birisi toplu olarak numaraları satmıştır diğer şirketlere. Onlar da kendi databaselerine kaydetmişlerdir. Seninki de bunların arasındaymış işte artık hangisi yaptıysa.
Bu piyasada çok olağan bir şey, eskiden bizim okul bile satmıştı bu numaraları para için. R10 gibi sitelerde de bu işi yapan çok var.
Kahve Dünyası'ndan mı dolandıracaklar sen de. Bize de geliyordu zamanında eski numaram zaten affedersin o***pu numarasına dönmüştü bu SMS'lerden sebep. Atıyorum Mavi Jeans'e verdin numarayı 1 hafta sonra cinsel güç artırıcı reklam mesajı gelir vb. her şeye dolandırıcı demek bir paranoya.
Benim yeni numarayı hiç böyle yerlere vermedim yalnızca 1 kere doğrulama kodu geldi bir yerden o da heralde birisi kendi numarası yerine tuşa yanlış basıp benimkini girdi. Bir daha da gelmedi zaten. Numaraları satan 1 tane yere vermen yeterli sonra önünü alamıyorsun zincirleme reaksiyon başlıyor.