Ukrayna devlet sitelerine siber saldırı olayı

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.735
Makaleler
44
Çözümler
9
Ukrayna devlet sitelerine siber saldırı yapıldı. Ukrayna, bu siber saldırı olayının arkasında Rusya olduğunu belirtiyor. İddia da olabilir. Ukrayna ise hiçbir kişisel bilgilerinin çalındığını/sızdırılmadığını söyledi. Microsoft, fidye yazılımı olduğunu öne sürdü. Peki Microsoft'un veri güvenliği hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Hükümet, aralarından eğitim, tarım, dışişleri, enerji ve çevre bakanlıkları da dahil olmak üzere 70 adet merkezi ve bölgesel hükümet web sitesinin saldırıdan etkilendiğini kaydetti.

Haberlere göre, şüpheli Rus bilgisayar korsanları Ukrayna Dışişleri Bakanlığının internet sitesine bir mesaj bıraktılar. Bırakılan mesajda, “Ukraynalılar! Hakkınızda tüm bilgiler herkese açık hale geldi. Kork ve daha kötüsünü bekle. Bu senin geçmişin, bugünün ve geleceğin…” yazıyor.

Kaynak:
 
3. dünya savaşı yaklaşıyor. Ya da Ukrayna Rusya arasında küçük çaplı bir istila veya saldırı olacağını düşünüyorum. Eğer olursa zaten 3. dünya savaşını fitiller.
ABD bu siber konuda iyi olduğunu düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ABD ve Rusya arasında çatışma olmuştu.
 
ABD bu siber konuda iyi olduğunu düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ABD ve Rusya arasında çatışma olmuştu.

Açıkçası zaten Rusya Ukrayna arası çok kritik durumları. Rusya en son asker yığmıştı galiba sınıra. Eğer geri çekmediyse 3 haftaya kalmaz birbirlerine dalar bunlar.
 
Dolar... Bunu da etkiler sanırım.

Etkiler ama daha çok Ukrayna ve Rusya para biriminde değişiklik çok olur. Açıkçası savaş çıkarsa dolar artmasa bile fiyatlar uçacaktır. Dolardan bu kadar bahane ederek yükselten millet savaşta kim bilir ne kadar yükseltir.

O kadar da değil. 😂

Ben öyle düşünüyorum. Sonuçta Amerika'da Rusya'da nükleer silahlar mevcut. O yüzden ya bol nükleerli bir savaş olur ya da etik kurallara uyarak nükleer olmadan bir savaş olur. Ayrıca S400 S500'ler ile Rusya biraz baskın gelir gibi düşünüyorum. Ama Stealth uçakları ile Amerika bayağı bir hasar verir.

Çok karışık mesele bunlar. Onun yerine yok mu bir PC toplama konusu. Gerçi dolar olmuş ne kadar bu dönemde PC mi toplanır 😅😅
 

Geri
Yukarı