Ultra Ayarlarda Oyun için i7 Şart mı ?

memett

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2013
Mesajlar
41
Yer
kayseri/merkez
Bakkal düşmanı abilerim geçen gün sistem tavsiyesi almak için vatan bilgisayara gittiğimde bana yardımcı olmaya çalışan arkadaş i7 işlemcim olmadan hiçbir oyunu ultrada oynayamayacağımı söyledi. Tabii hiçbir oyun derken küçük oyunlar değil Crysis 3, Farcry 3 vb. oyunlar. Şimdi bu bakkal olması yüksek ihtimal olan arkadaşımız doğru mu söylüyor ?
 
Vatanda çalışanların %90'ı donanımdan anlamıyor. Anlayanlar da bana denk geliyor :D Oyunları ultra ayarda açmak için ekran kartın yüksek olması lazım. İşlemci olarak Core İ3 2100 ve FX4100 bile fazlası ile yeterli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an iyi bir çift çekirdek işlemciye sahipsen, iyi bir ekran kartı ile oyunlardan iyi bir performans alırsın. Ancak ben 4 çekirdek öneriyorum. En azından i5 veya FX serisinden bir işlemci tüm oyunları gayet de iyi oynatır. O adamlar sana pahalıyı yedirtecekler tabii bir de elindeki kazık fiyatlarla.
 
Şu an öyle bi bilgisayarım var ki tam kafa atmalık :) İşlemci olarak Amd'nin oyunda daha iyi olduğunu söylüyorlar ama ben nedense intel'i istiyorum oyunda çok performans fark eder mi bilmiyorum ama ya 4. nesil i5 alacam ya da fx x8 8350 valla öyle kafasını karıştırıyolar ki insanın almaktan vazgeçeceğim nerdeyse:)
 
Zamanında benim ekran kartım 6510'ken ben oyun oynuyamıyordum. Eeee ? İşlemci ile mi oyun oynuyoruz ? Ekran kartı diye bir şey boşuna var o zaman bu dünyada.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı