Safa KILIÇ
Centipat
Daha fazla
Merhaba, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde okuma isteğim var. Mimarlık, nanoteknoloji (IUS'ta yok) veya yazılım mühendisliği arasında gidip geliyorum ama son duyduklarımdan sonra isteğim azalmaya başladı. Bunun başlıca sebeplerinden denklik problemlerinin olması, okul yurtlarının cemaatçi olması, bazı olası dayatmaların olabilme düşüncesi beni bu isteğimden feragat ettiriyor. Yalnız ülkenin şöyle bir iyi yanları var; öğrenci aktivitelerinin fazla olup ucuzluğu, insanlarının diğer ülkelere göre güleryüzlülüğü, gece hayatı, arabaların Türkiye'den kat kat ucuz olması beni cezbediyor. Türkiye'de 10M olan araba burada 2.5m ve buradan iyi bir araba alıp diğer ülkeleri + kendi ülkemi gezmek istiyorum. Üniversitede olan birkaç arkadaşım var ortamı pek kötülemiyor ama internette yazılan bu konular kafamda soru işareti oluşturdu. Avrupa'da okuyacağım için de iş olanaklarının fazla olacağını Avrupa kapılarının daha rahat açılacağını düşünüyorum. Türkiye'de istediğim bölüm (Nanoteknoloji) Yeditepe'de var. Ancak Yeditepe'nin %50'si bile 335b₺. Bu fiyatlar oldukça yüksek olduğundan dolayı IUS'ta %100 veya %75 burslu okumak daha mantıklı geliyor. Yeditepe'ye ödeyeceğim para ile burada kendime RS5 ABT almak daha mantıklı ve gösterişli geliyor. Babam zaten Türkiye'de bana araba alacağından dolayı aynı paraya böyle bir şey almak beni deli ediyor. Sizce bu isteklerim doğrultusunda Bosna'yı tercih etmeli miyim?
Son düzenleyen: Moderatör: