Uncharted oyunları birbiriyle bağlantılı mı?

Hikâyeler her oyunda farklı fakat oyunları sırasıyla oynamak hikâyeyi takip etme sebebiniz olan karakterler arası sohbeti ve ilişkileri daha iyi anlamanız ve benimsemenize sebep olacaktır. Yine de 1 ve 2.oyunun çok dandik oyunlar olduğunu ve bu serinin en azından 4.oyuna kadar hikâyesinin çok da takip etmeye değmeyeceğini düşünüyorum.

Mesela 3. oyunu anlamak için illa 1. oyunu oynamak mı lazım? Yoksa hikayeler birbirinden bağımsız mı?

Kanka ben 3. oyundan başladım seriye.
En sevdiğim oyun 3. oyundur. (The Last of Us'tan sonraki en keyif aldığım oyun)
1. oyun kötü bence sonlara doğru çok zorlaşıyor bitiremedim gereksiz fazla bir zorluğu var.
Belki anlamana gerek olmayan şeyleri anlamazsın.
Mesela 3.oyunda 2 tane kadın karakter var ikisi de 1.oyunda tanışıyor tanışma hikayelerini belki anlamazsın.
Ama oyna boş ver.
Ama 4. oyunu oynamadan öncekileri oynamalısın kesinlikle.

Kanka ben 3. oyundan başladım seriye.
En sevdiğim oyun 3. oyundur. (The Last of Us'tan sonraki en keyif aldığım oyun)
1. oyun kötü bence sonlara doğru çok zorlaşıyor bitiremedim gereksiz fazla bir zorluğu var.
Belki anlamana gerek olmayan şeyleri anlamazsın.
Mesela 3.oyunda 2 tane kadın karakter var ikisi de 1.oyunda tanışıyor tanışma hikayelerini belki anlamazsın.
Ama oyna boş ver.
Ama 4. oyunu oynamadan öncekileri oynamalısın kesinlikle.
Hocam sırf 4. oyun için önceki oyunlara katlanmaya veya para vermeye kesinlikle değmeyeceğini düşünüyorum. Oynamak yerine hikâyeyi izleyebilir ya da okuyabilir.

Serinin her oyununda farklı hikayeler işleniyor ama eşleştiği yerler oluyor ve çoğu karakterler kalıyor. Nate ve Sully'nin diyalogları eski oyunlardan ufak bilgiler olabilir. Spoiler! 4. oyunda Sam ve Nathan ile geçen diyalogta eski oyunlarda yaptığı keşifleri Sam'e aktarıyoruz bunun gibi mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı