Undervolt sonrası ekran gelmiyor

yunus3461

Femtopat
Daha fazla  
Ben dün undervolt yaptım thoothle stop ile doğru yaptığımi düşündüm. Sonra pes oynadım ve PC'yi kapattım sonra geri açmaya çalıştığında açılmadı. Ne yapmalıyım? Ne olur birisi cevap versin.

Laptop kullanıcısiyim ve i5 7200U'ya yaptim.

İşlemci yandı mi?

İşlemci Undervolt ile kolaj kolay yanmaz. Yanacak raddeye gelebilmesine olanak tanıyacak sıcaklıklara gelmeden de kendisini kapatır. Laptoplarda BIOS sıfırlama yapılabiliyor sanırım ama ben tam bilmiyorum. Sanırım pil bağlantını ana karttan çıkardıktan sonra BIOS pilini söktüğünüzde aynı kasalardaki gibi resetleniyor. Ama tam emin değilim. Bİr araştırın.

Sistemdeki pil çıkarttım zaten elektriği de mi kessem.
Hocam. Laptopa hiç bir şekilde elektrik gelmemeli. Eğer gömülü bir piliniz varsa anakarta her zaman sabit bir bağlantısı vardır. Siz prize takmasanız bile pil anakarta güç vermeye devam eder. Hem pilin güç bağlantısını çıkarmalı hem de laptopu prize takmamalısınız. O zaman sistemde BIOS pili harici bir güç kalmayacağından BIOS pilini çıkardığınızda BIOS sıfırlanacaktır teorik olarak. Ben böyle hatırlıyorum. Siz de bir bakın dilerseniz Laptop BIOS nasıl sıfırlanır gibisinden aratarak.

Hocam. Laptopa hiç bir şekilde elektrik gelmemeli. Eğer gömülü bir piliniz varsa anakarta her zaman sabit bir bağlantısı vardır. Siz prize takmasanız bile pil anakarta güç vermeye devam eder. Hem pilin güç bağlantısını çıkarmalı hem de laptopu prize takmamalısınız. O zaman sistemde BIOS pili harici bir güç kalmayacağından BIOS pilini çıkardığınızda BIOS sıfırlanacaktır teorik olarak. Ben böyle hatırlıyorum. Siz de bir bakın dilerseniz Laptop BIOS nasıl sıfırlanır gibisinden aratarak.
Doğru hatırlıyorsunuz. Masaüstü bilgisayarlarda da PSU'yu sökmek gerekir. (Kapatmak manasında.)

Yeni konular

Geri
Yukarı