Undervolt zaralı mı?

Wade

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
304
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önceden bir konu açmıştım drop yemekten vs şikayetçiydim. Ancak az önce bir GTA 5 girdim ve sıcaklığın 90 küsur dercenin üstüne çıktığında işlemcinin frekans düşürdüğünü ve FPS'nin o yüzden düştüğünü gördüm. İşlemci Boost kapattım işlemcim 10300H ve frenaksı fazla aşağıya kilitliyor 2500MHz civarına. Bende undervolt yapmak istiyorum ancak bir zarar verir mi laptopa? Ya da garanti dışı kalır mı? Garanti dışı kalacağını pek sanmıyorum çünkü geri düzeltebiliyoruz. Peki bilgisayara format attığımda undervolt gidiyor mu? Son bir soru laptopum undervolt destekliyor mu?
 
Bilinçsiz yapılan her şey zararlı. Bileni de görmediğimden tavsiye etmiyorum. Garanti dışı kalmaz diyenler neye göre diyor anlamıyorum. Düşük voltajla parçayı yaktığınızda garantide görürüm sizi para bayılarak yaptırdığınızda.
 
Hayır düşüş almadım. İşlemci sıcaklığım düştüğü için daha stabil çalışıyordu işlemci.
ASUS TUF FX706LI-HX175 için UV nasıl yapılır? 93'leri görüyor FIFA'da zararı olur mu gerek var mı sizce?
 
Bilinçsiz yapılan her şey zararlı.
Haklısınız tabii ki, arkadaşlar da muhtemelen UV sonucu parçalara herhangi bir zarar gelmediği ihtimali varsayarak yanıtladı. Ki bence de bilmeden yapılmaması gereken bir işlem. Kontrollü yapılırsa sistem en kötü ihtimalle kendini kapatıp voltaj ayarlarını sıfırlar fakat çok zorlamamak gerekiyor.
 
ASUS TUF FX706LI-HX175 için UV nasıl yapılır? 93'leri görüyor FIFA'da zararı olur mu gerek var mı sizce?
Hocam 85 üstü genel olarak çok sıcak diyebileceğimiz değerler. Eğer çok fazla o derecelerde oynarsanız işlemcinin ömrü tükenmeye başlar. Önce CPU-Z'den bakın voltajına. Sonra BIOS'a girip Core Voltage değerini kendinize göre değiştirin.
(Ben Core Voltage'a gelince alt tarafta Maximum, minimum ne kadar yapabileceğimi gösteriyordu siz de gösterirse onlara göre birşey yapın. 1.100V altı bende sistem kapanıyor. 1.112V en stabil ve en az sıcaklık aldığım değerler. Deneyip en iyi sıcaklık ve performansı aldığınız voltaj'da bırakın.)
 

Geri
Yukarı