Unity "Time is a type, which is not valid in the given context" hatası

Akif Dal

Decapat
Daha fazla  
C# dosyasında yazılan kod aşığdaki. Unity bu hatayı veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

Kod:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
public class KamoynKontrol : MonoBehaviour
{
 public Rigidbody2D onteker;
 public Rigidbody2D ceker;
 public Rigidbody2D dingil;
 public float hiz = 20;
 private float hareket;
 void Start()
 {

}

void Update()
 {
 hareket = Input.GetAxis("Horizontal");
 }
 private void FixedUpdate()
 {
 ceker.AddTorque(hareket * hiz * Time.fixedDeltaTime);
 }
}

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kodu yazdıktan sonra kaydetmeyi unutmuş olabilirsiniz. Kullandığınız kod editörüne girip dosyayı "Ctrl + S" tuşlarına basarak kaydedip tekrar deneyin. Ayrıca sanırım sınıf ismini "KamyonKontrol" yapmak isterken "KamoynKontrol" yapmışsınız.

Bu kodu yazdıktan sonra kaydetmeyi unutmuş olabilirsiniz. Kullandığınız kod editörüne girip dosyayı "Ctrl + S" tuşlarına basarak kaydedip tekrar deneyin. Ayrıca sanırım sınıf ismini "KamyonKontrol" yapmak isterken "KamoynKontrol" yapmışsınız.
Evet ismi KamyonKontrol yapmak istemiştim ama zaten dosya ismi ile scriptdeki isim aynı hatalı olunca değiştirme ihtiyacı duymadım. dosyayı da kaydettiğime eminim. Zaten hata sondan 3. satırda ve buradaki Time.fixedDeltaTime yazan kısımdaki ilk Time yazısının yeşil olması gerekirken rengi mavi oluyor.

Evet ismi KamyonKontrol yapmak istemiştim ama zaten dosya ismi ile scriptdeki isim aynı hatalı olunca değiştirme ihtiyacı duymadım. dosyayı da kaydettiğime eminim. Zaten hata sondan 3. satırda ve buradaki Time.fixedDeltaTime yazan kısımdaki ilk Time yazısının yeşil olması gerekirken rengi mavi oluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-22 145542.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-22 145542.png
    42,3 KB · Görüntüleme: 15
'Time' adında bir sınıf oluşturup oluşturmadığınızı kontrol eder misiniz?

Unity ve kod editörünü kapatıp açmanızı önereceğim. Bir yerde sizden kaynaklanmayan bir hata oluşmuş gibi duruyor.

Son düzenleme:
'Time' adında bir sınıf oluşturup oluşturmadığınızı kontrol eder misiniz?

Unity ve kod editörünü kapatıp açmanızı önereceğim. Bir yerde sizden kaynaklanmayan bir hata oluşmuş gibi duruyor.
Time diye bir sınıf oluşturmamışım.
Programları yeniden başlatmak da bir yarar sağlamadı maalesef

Kodunuzu şu şekilde güncelleyerek deneyebilir misiniz?

C#:
private void FixedUpdate()
{
    ceker.AddTorque(hareket * hiz * Time.fixedDeltaTime, ForceMode2D.Impulse);
}

Yeni konular

Geri
Yukarı