Universite icin MacBook tavsiyesi

kanuutux

Hectopat
Yer
Birleşik Krallık, Reading
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Şu anda sınav dönemindeyim ve yaklaşık 2 yıl sonra üniversiteye gideceğim. Bilgisayar mühendisliği okumayı planlıyorum.
Elimde üç MacBook seçeneği var ve uzun vadeli düşününce hangisinin daha mantıklı olacağı konusunda kararsız kaldım.

Seçeneklerim:
  • 💻 MacBook Pro M5 – 16 GB RAM / 512 GB SSD / 14.2″
  • 💻 MacBook Pro M4 – 16 GB RAM / 512 GB SSD / 14.2″
  • 💻 MacBook Air M4 – 16 GB RAM / 256 GB SSD / 15.3″

Durumum şöyle:
  • Şu an öğrenciyim, 2 yıl sonra üniversiteye başlayacağım.
  • Eğer Pro (m4 veya m5) alırsam 4-5 yıl boyunca değiştirmeden kullanmam gerekecek.
  • Eğer Air M4 alırsam 2 yıl kullanıp üniversiteye gitmeden önce yeni bir Pro modeline geçme şansım var.
Aklımdaki sorular:
  • Uzun vadede mühendislik öğrencisi için Pro modellerine yatırım yapmak daha mı mantıklı olur?
  • Yoksa Air M4 ile başlayıp 2 yıl sonra yeni teknolojiye geçmek daha mı avantajlı olur?
  • 256 GB SSD (MacBook Air) sizce 2 yıl idare eder mi, yoksa çok sıkıntı yaşatır mı?
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vade için şu anda M5 en iyi seçenek. Evet, mühendislik için Pro model sizin için daha iyi olur. 3. soru için M4 256 GB harici depolamayla çok rahat 5 - 6 sene götürür ama mühendislik okuyacağınız için Pro modele yönelmek sizin için daha iyi olur.

Uzun vade için şu anda M5 en iyi seçenek. Evet, mühendislik için Pro model sizin için daha iyi olur. 3. soru için M4 256 GB harici depolamayla çok rahat 5 - 6 sene götürür ama mühendislik okuyacağınız için Pro modele yönelmek sizin için daha iyi olur.

2 sene Air kullanip sonrasinda M6 veya M7 cip almak daha mantikli geldi.

Selam arkadaşlar,
Şu anda sınav dönemindeyim ve yaklaşık 2 yıl sonra üniversiteye gideceğim. Bilgisayar mühendisliği okumayı planlıyorum.
Elimde üç MacBook seçeneği var ve uzun vadeli düşününce hangisinin daha mantıklı olacağı konusunda kararsız kaldım.

seçeneklerim:
  • 💻 MacBook Pro M5 – 16 GB RAM / 512 GB SSD / 14.2″
  • 💻 MacBook Pro M4 – 16 GB RAM / 512 GB SSD / 14.2″
  • 💻 MacBook Air M4 – 16 GB RAM / 256 GB SSD / 15.3″

durumum şöyle:
  • Şu an öğrenciyim, 2 yıl sonra üniversiteye başlayacağım.
  • Eğer Pro (m4 veya m5) alırsam 4-5 yıl boyunca değiştirmeden kullanmam gerekecek.
  • Eğer Air M4 alırsam 2 yıl kullanıp üniversiteye gitmeden önce yeni bir Pro modeline geçme şansım var.
aklımdaki sorular:
  • Uzun vadede mühendislik öğrencisi için Pro modellerine yatırım yapmak daha mı mantıklı olur?
  • Yoksa Air M4 ile başlayıp 2 yıl sonra yeni teknolojiye geçmek daha mı avantajlı olur?
  • 256 GB SSD (MacBook Air) sizce 2 yıl idare eder mi, yoksa çok sıkıntı yaşatır mı?
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Bilgisayar mühendisliği 4. sınıf biri olarak söylüyorum Pro model çok da gerekli değil açıkçası. Hatta şahsi düşüncem boşa hamballık ağırlık dolayısıyla. Bu modellerin hangisini alırsan al 4-5 sene çok rahat idare eder. 1. sınıfın başında aldığım M1 MacBook'u kullanıyorum hala ve çoğu durumda yetiyor.

Bilgisayar mühendisliği 4. sınıf biri olarak söylüyorum Pro model çok da gerekli değil açıkçası. Hatta şahsi düşüncem boşa hamballık ağırlık dolayısıyla. Bu modellerin hangisini alırsan al 4-5 sene çok rahat idare eder. 1. sınıfın başında aldığım M1 MacBook'u kullanıyorum hala ve çoğu durumda yetiyor.

Teşekkürler geri bildirim icin.

2 yıl sonra değiştireceksen M4 Air mantıklı. 2027-2028 gibi OLED ekrana geçecekleri ve tasarım değişikliliği olacağı konuşuluyor.

Ben de yukarıdaki arkadaş gibi M1 Air kullanıyorum. Yazılım alanında yeterli oluyor ama kod büyüdükçe, arkada Figma ve browser açıkken local development halinde çok kasıyor. M4 Air'e geçip ben de bu güncellemelerle yükseltmeyi düşünüyorum.

Hatta şöyle bir ekleme yapayım M3 MacBook Pro kullanan arkadaşım var. 2-3 defa haricinde fan çalıştırmamıştır cihaz.

Bence M3 ve M4 sonrası modeller gayet yeterli görünüyor. Şu an beni idare edebilecek bir cihaz alacağım, tercihim MacBook Air M4 olacak. İleride değiştirip değiştirmeyeceğim ise, yeni çıkacak MacBook modellerine bağlı.

Bence M3 ve M4 sonrası modeller gayet yeterli görünüyor. Şu an beni idare edebilecek bir cihaz alacağım, tercihim MacBook Air M4 olacak. İleride değiştirip değiştirmeyeceğim ise, yeni çıkacak MacBook modellerine bağlı.

Yani bence de mantıklı olan hocam. Hatta aldıktan sonra değiştirmeye gerek duyacağınızı bile düşünmüyorum.

2 yıl sonra değiştireceksen M4 Air mantıklı. 2027-2028 gibi OLED ekrana geçecekleri ve tasarım değişikliliği olacağı konuşuluyor.

Ben de yukarıdaki arkadaş gibi M1 Air kullanıyorum. Yazılım alanında yeterli oluyor ama kod büyüdükçe, arkada figma ve browser açıkken local development halinde çok kasıyor. M4 Air'e geçip ben de bu güncellemelerle yükseltmeyi düşünüyorum.

Ben de seninle aynı düşünüyorum. Şimdilik M4 Air almak bana mantıklı geliyor çünkü 2 yıl sonra büyük tasarım ve ekran değişiklikleri olursa o zaman yenilerim. Şu anki işlerim için M4 fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı