UPS Seçiminde anlık harcanan Watt'a göre seçim yapmak doğru mu?

Makaleler
6
Daha fazla  
Merhabalar, benim sistemimde 500 Watt güç kaynağı var fakat genelde 200 Watt'ı geçeceğini hiç sanmıyorum çünkü i7 7700 ve 1050 Ti var. İkisinin TDP'si 200 Watt bile etmiyor. Ben bu sisteme %50 ekstradan 300 Watt olarak hesaplayıp, 650 VA civarı bir UPS taksam çalışır mı? PSU 500 Watt, daha yüksek UPS almam lazım ama anlık çekilen gücün hiç o kadar olacağını sanmıyorum. Acaba yine de problem olur mu? Mesela bilgisayara güç verirken falan UPS avaz avaz bağırsın istemem, veya elektrik gidince pat diye kapansın istemem. Gerçekten bilgisi olan, elektronikten ve UPS'ten anlayan Technopat kullanıcıları cevaplarsa teşekkür ederim, herkese sıhhatli günler dilerim. Bu sorunun maksadı daha ucuza, işimi görecek en düşük VA değerine sahip UPS'i almak.

Watt ve VA birbirinden farklı güç birimidir. Line İnteraktif modellerde 0,6 ile çarparak değeri bulabilirsiniz. Buna göre alın.

Watt ve VA birbirinden farklı güç birimidir? Line interaktif modellerde 0,6 ile çarparak değeri bulabilirsiniz. Buna göre alın.

Biliyorum benim demek istediğim PSU'ya göre seçmek yerine, anlık harcanan Watt'ta göre seçsek sıkıntı olur mu diye çünkü bilgisayar parçalarım PSU'nun yarısından az harcıyor.

Yük altında değerler değişebilir. Dediğiniz boştaki değerler.

Yük altında değerler değişebilir. Dediğiniz boştaki değerler.

Ben zaten %50 fazladan söyleyip 300 olarak hesapladım, bu bilgisayarı stres testine de soksam 300 Watt'tan fazla enerji harcayacağını sanmam. Ekran kartımda güç soketi bile yok direk anakarta sokup çalışıyor. 65 Watt TDP'si var işlemci de 90 veya 105 olması lazım. Benim sorum UPS'yi 500 Watt'ta göre mi almalıyım yoksa 300 Watt'ta göre bir değerde mi? Çünkü ikisi arasında fiyat farkı var.

Tamamdır hocam. Yine de 800 VA alın derim.

Tamam sağ olun ben yine de birkaç fikir daha alayım en ucuz olanına yönelmek için. Elektriğim 3 dakikadan fazla kesik olmaz ama gece vakti aniden gidince işlerin yarıda kalması sinir krizi sebebi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…