UPS'ye ışıklı abajur bağlanması sakıncalı mı?

MTBlu

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
405
Bunu kesintisiz güç kaynağıma taksam bir sorun olur mu UPS açısından?

WhatsApp Image 2021-04-14 at 15.27.08.jpeg
 

"Açıldığında, Lazer yazıcılar kaynaştırıcı silindirlerini ısıtmak için yüksek akım çekerler. Tipik bir UPS bu tür bir yükselmeyle baş edemez."

Böyle yazıyor. Bir anda fazla yük bindiriyor anladığım kadarıyla.
 
Merhaba. Lazerli olmayıp sıradan yazıcıların da UPS'lere bağlanamaması ; printer'ler UPS'yle çalışırken ters (bozucu) sinyalleri UPS'lere gönderip onların resetlenip doğrudan kapanmasına veya PCB'lerinin dolaylı yoldan bozulmasına yol açabilir. Örneğin 2009 yılında satın aldığım 650 VA tunçmatik LİTE UPS' sinin kendi kullanım kılavuzunda yazıcı, tarayıcı, buzdolabı, vb. ters sinyal üreterek çalışabilecek olan cihazların UPS'ye kesinlikle takılmaması, aksi halde garanti kapsamı dışında kalabileceği belirtilmişti. Lazer printerlerle lazerle çalışan VCD, DVD playerler, barkod okuyucular, vb. daha farklıdır, bu yüzden lazerli görsel devresini UPS'yle rahatça kullanabilirsiniz.

Buzdolabı kompresör motorları (EVAP) ; yol almadan önce şebekeden 10 kata yakın daha fazla akımı çeker, yol aldıktan hemen sonra normal akımlarını çekerler, örneğin. Bu yüzden UPS ile kesintide iken buzdolapları ilk anda VA (net watt) değerinin çok üzerinde akım çekerler, bu sağlanmış olsa bile yardımcı sargı/ana sargı devreye girip çıkarken yine ters sinyaller üretip UPS'leri çok kolayca bozabilir. Kolay gelsin.
 
LED ise bir sorun olacağını sanmıyorum. Yalnızca UPS'inizde Master-Slave prizleri bulunuyorsa ve bilgisayarı Master'a bağlayıp paneli Slave pirizlerinden birine takarsanız bilgisayarı kapatmanız durumunda LED panelin de enerjisi kesilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı