USB 3.0 girişlerine klavye fare takmanın faydası var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Yeni anakartım ile beraber 2 tane USB 3.0 portu geldi.

250220111045.jpg


Ben bu 2 girişe fare ve klavyemi taktım. Boş yere mi takmışım ?

Ben bu girişlerden USB'den şarkı atmak gibi şeylerin dışında nasıl faydalanırım. Klavye veya farede eskisine nazaran bir gelişme olur mu ?

Olmaz ise süs olsun diye mi koymuşlar bu girişleri?
 
Boş yere takmışsın evet. :D USB 3.0 girişi tam anlamıyla kullanmak için bağladıın cihazında USB 3.0 olması gerek...
 
USB3.0 versiyonu USB2.0 a göre yaklaşık 10 kat veri transferi imkanı sağlayan bir arabirimdir. Yaklaşık 4.5-5.0 G.byte/sn veri transferine imkan tanımaktadırlar. Buraya klavye ve fare bağlamakla, 100Tonluk bir TIR ile sadece 1 kilo leblebi taşıyormuş gibi olursunuz. USB3.0 birimleri şimdilik sadece realtime video aktarımında kullanılması halinde verimlidir.
 
Olmaz ise süs olsun diye mi koymuşlar bu girişleri?

USB 3.0 girişlerinin amacı, USB 3.0 destekli cihazları takıp yüksek hızlarda veri aktarmaktır. Aynı zamanda USB 3.0 girişleri, USB 2.0'ın 500 miliamper güç beslemesine karşın 900 miliamper güç sunarak cihazları daha hızlı şarj eder. Yani bu bağlamda bu girişlere nasıl süs amaçlı benzetmesini yaptığını bize de açıklarsan sevinirim ;)

Ayrıca klavye ve fareyi bu girişlere bağlamak, oyunlarda tepki süresini olumsuz yönde etkileyecektir. Zira USB 2.0 girişleri doğrudan kuzey köprüsüne bağlı iken USB 3.0 için arada üçüncü bir yonga, ASMedia USB 3.0 kontrolcüsü yer almaktadır. Her ne kadar oyunlardaki performansını etkileyecek bir fark olmasa da arada miksronsaniyelerle (µs) ifade edilecek bir fark oluşur...
 
Peki arkadaki 3.0 portlarını uzatma ile öne taşımak mümkün mü ?

Ben bi cihaza veri aktaracaksam elime en yakın yer olan ön portları tercih ederim. Veya bunu kasanın tipini etkilemeden anakart üzerindeki bir yerden halledebilir miyim ?

Arka 3.0 portları ön portlar ile değiştirebilir miyim ?
 
Peki sağolun yardımınız için. Kabloyu aldım bakkaldan ve gerçekten 2.0 portuna göre çok daha hızlı attığına şahit oldum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı