USB belleğe virüs bulastı

normalturkinsani

Femtopat
Daha fazla  
Sınıftaki akıllı tahtadan USB proje yapmıştım. 2 hafta sonra yeniden proje çıktı ve virüs:Win32/sality.An uyarısı verdi Windows Defender. Birkaç dk sonra çoğalmaya başlarken çıkardım ve sonra karantinaya alıp virüsleri bilgisayardan kaldırdım. Bugün siniftakiler akıllı tahtada USB takınca karıncalasti 3 kere sonra olmadı. Bilgisayarım şu anlık güvende ne yapmalıyım USB için? USB bana ait. USB takınca veriyor yoksa normal halinde bir şey olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıftaki akıllı tahtadan USB proje yapmıştım. 2 hafta sonra yeniden proje çıktı ve virüs:Win32/sality.An uyarısı verdi Windows Defender. Birkaç dk sonra çoğalmaya başlarken çıkardım ve sonra karantinaya alıp virüsleri bilgisayardan kaldırdım. Bugün siniftakiler akıllı tahtada USB takınca karıncalasti 3 kere sonra olmadı. Bilgisayarım şu anlık güvende ne yapmalıyım USB için? USB bana ait. USB takınca veriyor yoksa normal halinde bir şey olmuyor.

USB belleginizden başka varsa Tails kurup oradan belleği formatlayabilir, eski SSD veya hddniz varsa oradan belleği formatlayabilir veya başka bilgisayar da formatlayabilirsiniz. Ekstra bir bir şey söylemek isterim bundan sonra tekrar bunun gibi şeyler yaşamak istemiyorsaniz Kali, Fedora, Ubuntu, Pardus, Kubuntu, Tails(USB) kullanabilirsiniz.

Macbook bir sistem bulup usb'yi formatlayabilirsin. Aklıma bu geldi şimdilik. Ya da ücretli güzel bir antivirüs kurup öyle takacaksın sisteme ve hemen biçimlendireceksin. Ama yine de bilgisayarındaki korumanın da işe yaramayacağı veya yanlışlıkla içeri sokabilecğei bir virüs olaiblir.

USB belleği kullanmadığüınız eski bir laptopta veya bilgisayara takıp belleği biçimlendirirsen çözülecektir.
Biçimlendirmeden hemen önce kendisini bilgisayara atıp biçimlendirme sonrası tekrar USB'ye bulaşmayacağının garantisi yok. Saliselik oluyor bu bulaşma olayları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı