USB Bellek ile BIOS Güncellemek için öncelikle buradan HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3 ve DOS dosyalarını indirin:
HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3 | Technopat
USB belleği Takın.
Quick Format'ı işratleyin. Dosya biçimini FAT32 seçin ve Create a DOS startup disk diyerek DOS dosyalaırınnı bulduğu konumu seçim (Az önce indirmiş ve klasöre çıkartmış olduğunuzu düşündüğüm Windows 98 Boot dosyaları)
Start diyerek işlemi başlatın. Bitince indirmiş olduğunuz BIOS dosyalarını belleğe kopyalayın.
Mesela GX660 için BIOS dosyasını buradan indiriyorum:
http://www.msi.com/product/nb/GX660.html#/?div=BIOS
inen BIOS dosyasını extract edip klasörün içindeki şu dosyaları flash belleğe atıyorum:
SOnra belleği PC'ye takıp açılışta F11'e basın ve sistemi USB'den boot edin.
komut satırına flash.bat yazdıktan sonra artık işlemler otomatik gerçekleşecektir.
İşlem bittikten sonra cihazı güç tuşuna basarak kapatın ve fişten çekin, bataryasını da sökün. 5 dakika beklettikten sonra bataryayı ve fişi takıp cihazı çalıştırın. Bu işlemin amacı flashlanan EC yongasını restelemektir. EC yongasını resetleme ile BIOS'u restlemek aynı şeyler değildir!
EC yongası ve BIOS yongası farklı yongalardır...
HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3 | Technopat
USB belleği Takın.
Quick Format'ı işratleyin. Dosya biçimini FAT32 seçin ve Create a DOS startup disk diyerek DOS dosyalaırınnı bulduğu konumu seçim (Az önce indirmiş ve klasöre çıkartmış olduğunuzu düşündüğüm Windows 98 Boot dosyaları)
Start diyerek işlemi başlatın. Bitince indirmiş olduğunuz BIOS dosyalarını belleğe kopyalayın.
Mesela GX660 için BIOS dosyasını buradan indiriyorum:
http://www.msi.com/product/nb/GX660.html#/?div=BIOS
inen BIOS dosyasını extract edip klasörün içindeki şu dosyaları flash belleğe atıyorum:
AFUDOS.exe
bioschk.EXE
E16F1IMS.10H
flash.bat
SOnra belleği PC'ye takıp açılışta F11'e basın ve sistemi USB'den boot edin.
komut satırına flash.bat yazdıktan sonra artık işlemler otomatik gerçekleşecektir.
İşlem bittikten sonra cihazı güç tuşuna basarak kapatın ve fişten çekin, bataryasını da sökün. 5 dakika beklettikten sonra bataryayı ve fişi takıp cihazı çalıştırın. Bu işlemin amacı flashlanan EC yongasını restelemektir. EC yongasını resetleme ile BIOS'u restlemek aynı şeyler değildir!
EC yongası ve BIOS yongası farklı yongalardır...