USB bellek takınca Windows 8 açılsın

Mert

Megapat
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
6.858
Makaleler
9
Çözümler
49
Merhaba arkadaşlar. Şu an benim sistemimde Windows 8 ve Windows 7 kurulu. Ancak ben bir USB bellek takınca Windows 8, takılmayınca direk Windows 7 açılsın istiyorum. Araştırdığım kadarıyla USB belleğe farklı bir BOOT sistemi kuracakmışız. Nasıl yapabiliriz ?
 
İşletim sistemi USB bellekten açılsın istemiyorsun. USB belleğin içinde bir bootloader veya bir script olsun ve bellek takılınca sistem bellekteki bu script'i çalıştırıp doğrudan Windows 8'i tetiklesin diyorsun.

Bu dediğin mümkün. Fakat biraz araştırdığımda bunu yapmış olan biri görmedim.

Öte yandan bunu yapmaktaki amacın nedir? Onu söylersen sana farklı bir alternatif önerebilirim belki.
 
Şu şekilde ki, bu bilgisayarı sadece ben kullanmıyorum. Ailem de kullanıyor. Windows 8 onlara garip geliyor ve alıştırabileceğimi sanmıyorum. Dual-Boot'u da sevmediler. Yapacak bir şey yok.
 
Windows 8'i beğenmezler, Dual Boot'u sevmezler. Yok yaaa! Çok biliyorlarsa kendileri yapsınlar takılınca Windows 8 açan USB belleği! Zorlasınlar biraz kendilerini, alışırlar. Akrabalarım beni PC'lerini tamir etmeye çağırdığında Windows 7'yi silip Windows 8 kuruyorum. Ben ne kurarsam onu kullanmak zorundalar. Beğenmiyorlar mı, kendileri öğrenip kursunlar o zaman. Bana ne?
 
Ben olayı çözdüm. Dual Boot yaptım yine. Ancak Timeout değeri 1. Yani 1 saniye içinde default Windows'a geçiyor. Dual Boot ekranı, monitörün çözünürlük değiştirmesi yüzünden görünmüyor bile ! Windows 8'e geçmek için PC açılırken ok tuşuna abanıyorum. Bu şekilde Timeout devre dışı kalıyor, ben de güvenle Windows 8'e giriyorum :)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı