USB bellekte olan trojan sistemden nasıl temizlenir?

Daha fazla  
Hocam, geçen sunum için okul tahtasına flaşı takmıştım, akıllı tahtadan virüs kapmıştı flash. Sonra baktım, tahtada DDoS panel falan varmış. Ben bunu bilgisayara taktım, içini temizledim. 10 dakika sonra Kaspersky ile taradım, rootdir bir şeyler falan trojan uyarısı verdi, sildi galiba. Bilgisayara bulaşmış mıdır? Bulaştıysa ne olabilir trojandan?

Cevaplarsanız çok sevinirim hocam. Ben genelde böyle flaşları takmadan önce internet kablosunu bilgisayardan ayırırım.

USB Killer gibi bir şey mi hocam tam olarak neler olduğunu açıklar mısınız?

USB Killer gibi bir şey mi hocam tam olarak neler olduğunu açıklar mısınız?

Başta öyle gibiydi sonra onardım bir şekilde isimleri şöyle
Tür: truva atı.
Ad: Trojan. Msıl. Agentb. Er.
Doğruluk: Tam.
Tehdit düzeyi: Yüksek.
Nesne türü: Dosya.
Nesne adı: 601083.dat
Nesne yolu: D:\rootdir
Trojan, msil ve worm olarak gözüküyor flash belleğin içi boştu sonradan tarama yapınca bunları buldum.

Başta öyle gibiydi sonra onardım bir şekilde isimleri şöyle.
Tür: truva atı.
Ad: Trojan. Msıl. Agentb. Er.
Doğruluk: Tam.
Tehdit düzeyi: Yüksek.
Nesne türü: Dosya.
Nesne adı: 601083.dat
Nesne yolu: D:\rootdir
Trojan, msil ve worm olarak gözüküyor flash belleğin içi boştu sonradan tarama yapınca bunları buldum.

Hocam oncelikle gecmis olsun guvenli moddan calistirip Kaspersky'dan taratiniz eger bulursa tekrardan once Kaspersky ile kaldirmaya calisin olmazsa Dosya Gezgini'nden tek tek kontrol edin tekrardan geçmiş olsun.

Hocam bilgisayarinizi gozle gorulur olcude yavaslatabilir veya bilgilerinize erisebilir cihazi uzaktan kontrole aktif hale getirebilir vs. anlayacagin pek onermiyorum. D gecmis olsun.

Sabah tam tarama yaptım da bir şey çıkmadı gizlenebiliyor mu bu lavuk.

Umarım flaşta taradığımda silmiştirde PC'ye sıçramamıştır. Açtıktan sonra 10 dakika falan geçmişti öyle taradım. Başta dosya yok diye virüste yoktur demiştimde saklanmis.

Sabah tam tarama yaptım da bir şey çıkmadı gizlenebiliyor mu bu lavuk.

Umarım flaşta taradığımda silmiştirde PC'ye sıçramamıştır. Açtıktan sonra 10 dakika falan geçmişti öyle taradım. Başta dosya yok diye virüste yoktur demiştimde saklanmis.

Bir de gorev yonetecisini kontrol edin isterseniz. Bu sadece emin olmak icin.

Yeni konular

Geri
Yukarı