USB çoklayıcı alınmalı mı?

Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum. Kasanın içinde 7 tane kablosuz fan olacak. LCD ekranlı sıvı soğutucu olacak. Sizce USB çoklayıcıya gerek var mı? Anakart olarak ASUS ROG X870E-E alacağım. Bu anakartın üzerindeki USB 2.0 portları yeterli gelir mi yoksa ekstra hub almak şart mı?

Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum. Kasanın içinde 7 tane kablosuz fan olacak. LCD ekranlı sıvı soğutucu olacak. Sizce USB çoklayıcıya gerek var mı? Anakart olarak ASUS ROG X870E-E alacağım. Bu anakartın üzerindeki USB 2.0 portları yeterli gelir mi yoksa ekstra hub almak şart mı?
Size bağlı.

Bahsettikleriniz USB portlarından güç almıyor. Kablosuz fan diye bir şey var mı bilgim yok. Yanlış biliyor olmalısınız.

İhtiyaç olur mu onu sormuştum.

wireless fanlar var hocam. Bakın şunlardan alacam

Bayağı tuhaf bir şeymiş. Nereden güç alıyor onu da anlamadım. Ama USB yazılım üzerinden kontrol etmek için olmalı. Gerek duymazsınız. Sıvı soğutucu ise anakarttaki güç, cpu fan, rgb gibi pinlere bağlanarak güç alır. İçinden USB çıkmıyor.

DM CHB010 Type-C to USB 3.0 4 Portlu Alüminyum Hub Çoklayıcı

Ben bilgisayarımda bunu kullanıyorum.

Bunu alabilirsiniz.

Screenshot_2025-12-02-20-59-08-37_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
Screenshot_2025-12-02-20-59-13-50_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
Screenshot_2025-12-02-20-59-20-01_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg

@Maxtoric
USB fanı kontrol etmek için kullanılıyor sanırım. Gene normal fan gibi takılıyor. Tek farkı hepsini birbirine geçirip bir fan kablosu ile işi bitiriyorsun galiba. Fanları tek tek anakarta takmak gerekmiyor. Biraz baktım ve anladığım durum bu.

@Maxtoric
USB fanı kontrol etmek için kullanılıyor sanırım. Gene normal fan gibi takılıyor. Tek farkı hepsini birbirine geçirip bir fan kablosu ile işi bitiriyorsun galiba. Biraz baktım ve anladığım durum bu.
Evet ben de öyle anladım. Biraz aldatmaca bir şey olmuş. Ortada kablosuzluk bir durum yok yine gücünü bilgisayardan alan bir kablo ile bağlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı