USB girişi bozuldu

arnoldin

Decapat
Daha fazla  
Laptoplarda bulunan USB 3.0 girişleri bilirsiniz hani mavi parçalı olan.
Ben bilgisayara takılı flash belleği çıkardım ve o mavi parça kırık bir şekilde flash bellekle beraber USB girişinden çıktı ve USB girişi bozuldu.
Bunu nasıl onarabilirim?

Mahalle bilgisayarcısına götür. Gelip burada bize sorduğuna göre senin anlayacağın türden bir iş değil en azından kurcalayıp daha beter etme. Eğer uğraşmayacaksan ekstra USB portun varsa çoklayıcı ile kullanabilirsin.

kendi imkanlarınla onaramazsın tabii ki. Cihazın açılıp portun lehimlerinin sökülmesi ve değiştirilmesinden geçiyor süreç

çalışan usb portum var ve çoklayıcı alacağım

çalışan usb portum var ve çoklayıcı alacağım
usb 3.0 bağlantı hızı alamayacaksın. Çoklayıcıda fazla cihaz kullanırsan usb2.0 yuvasından alacağın performans da hayli düşecektir. Aktarım hızı, şarj hızı vs.

usb 3.0 bağlantı hızı alamayacaksın. Çoklayıcıda fazla cihaz kullanırsan usb2.0 yuvasından alacağın performans da hayli düşecektir. Aktarım hızı, şarj hızı vs.
çoklayıcıda kulaklık ve flaş bellek kullanırım , harici ssd kullanımında vesaire ne gibi eksileri olur?

@arnoldin tüm cihazlarınızdan, çoklayıcıyı taktığınız usb kadar performans alırsınız. usb 3.0 kırıldıysa ve çoklayıcıyı usb 2.0 a takacaksanız performans düşüşü olur. Harici ssd kullanımına da şöyle cevap vereyim. Usb 2.0 ın aktarım hızı 480mbps dir. Kullanacağınız çoklayıcının kalitesiyle beraber aynı anda birden fazla cihaz kullanımı (kulaklık flash bellek mouse vs.) 480mbps aktarım hızını düşürecektir. Zira tek başına dahi 480mbps hız alacağınızı zannetmiyorum. Kağıt üstü verilerle biz kullanıcıların deneyimleri bir olmuyor. Düzgün bir bilgisayarcıya gidin ve usb3.0 soketinizi değiştirin. Fazlaca tutacağını sanmıyorum. Yok uğraşmak istemiyorum diyorsanız çoklayıcı ile mouse, kulaklık flash bellek rahat rahat kullanırsınız. Sadece herhangi bir cihaza enerji sağlama konusunda (soğutucu vb.) ve yüksek aktarım hızları gerektiren işlemlerde pek işinizi görmez. Ayrıca uzun süre aynı portu yüksek akımlara maruz bırakmak ömrünü de kısaltacaktır. Çoklayıcı kalitesi çok mühim...

USB soket değişimi tahmini ne kadar tutar.Monster kullanıyorum kendi teknik servisi ne kadara mal eder sizce?

USB soket değişimi tahmini ne kadar tutar. Monster kullanıyorum kendi teknik servisi ne kadara mal eder sizce?

Aslında parça 5-10 lira gibi komik fiyatlara temin ediliyor fakat firmanın sağlayacağı teknik destek ne kadara mal olur bilemiyorum. Tahminimce 400-500TL ve civarında bir fiyat isteyeceklerdir. (Kaliteli bir çoklayıcı fiyatında olur) en doğrusu onlarla iletişim kurmanız olacaktır. Laptop modelinizi paylaşabilir misiniz? Thunderbolt, veya herhangi bir Type-C girişi mevcut mudur?

Modeli Abra A5 v16.6.
Type-C girişi var ama Thunderbolt'tan emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…