USB İle Fan Çalıştırmak

Resul.A

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,elimde ki bozuk laptop soğutucusunu değerlendirmek için içinde ki fanı çıkartıp küçük bir Pc fanı taktım. Fan 3 pinli ve molex girişi yok. Usb bağlantısında ise kırmızı ve siyah olmak üzere 2 kablo var. Ben bu kabloları fanın kırmızı ve siyah kabloya bağlı olan pin girişlerine sokuyorum ve çalışıyor. Sorun şu ki fan çok yavaş dönüyor, acaba Usb,den daha fazla güç alma şansım varmı? Varsa bunu hangi renk kabloları birleştirerek yapabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
image.jpg

image.jpg

Son düzenleme:
Hocam boştaki bir molexin siyah ve kırmızıydı sanırım yani artıyı artıya eksiyi eksiye bağlayarak tam verimli bir şekilde çalıştırırsın. Galiba laptop fanları 5 volt. 12 volt kanalına bağlarsan çok daha hızlı dönecektir.

Üst resimde ki kırmızı ve siyah Usb kablosunu alt resimde ki kırmızı ve siyah pin girişlerini taktığımda çalışıyor zaten ama, yavaş dönüyor fan. Bunu hızlandırmanın bir yolu var mı?

Merhabalar. Elinde ki motor 12 voltluk motor olabilir. Usbden fazla akım çekemediği için yavaş dönüyor olabilir. Ya da motorun devir sayısı düşüktür ondan yavaş dönüyor olabilir. Motorun üzerinde her hangi birşey yazıyor mu ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı