USB kısayol virüsü nasıl silinir?

Yukarıda yazılanların hiçbiri işine yaramayacak çünkü virüs yanlış hatırlamıyorsam doğrudan system32'nin içine, bilgisayarın yazıcı sisteminin içine kuruluyor ve ne yaparsan yap kendini tekrardan o belleğe bulaştırıyor.

Belleğini Linux veya MAC bir bilgisayara taktıktan sonra biçimlendirerek temizleyebilirsin. Windows için yazılmış bir virüs MAC veya Linux bir işletim sisteminde çalışmayacak. Bilgisayarını formatlamanı öneririm çünkü kurtulunmuyor, başıma geldi.

Eğer çevrende Linux veya Mac bir bilgisayar yoksa bir internet kafeden başka bir USB belleğe portable bir linux dağıtıcısı(Linux Lite, Peppermint OS gibi) kur ve bilgisayarını USB'den boot et. Sonrasında USB'yi tak ve biçimlendir. Bilgisayarını formatlamadan Windows sistem açıkken herhangi bir USB'ni yerleştirme ki tekrar bulaşmasın.

Defender ile taradım bulamadı, şimdi bir dosya atınca 2 tane kopyasını oluşturuyor. Daha önce biçimlendirme yaptım, takıp çıkarınca yine kısayol oluşuyor.

Dosyalarınızı masaüstünde bir klasöre atın ve kısayolu silin isterseniz dosya konumundan direkt silin sonra attığınız dosyaları flasha tekrar atın ve flashı Defender ya da Kaspersky ile taratın bugün aynı sorunu yaşadım ve böyle çözdüm.

attrib -r -h -s "D:\*.*" /S /D
Bu komutu cmd'ye girip USB D diskinde ise yapar mısın?
Hocam denedim olmadı yine aynı şekil

wacatac olduğunu sanmıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…