Rufus kullanımı sonrası USB bellek nasıl eski haline getirilir?

sanee

Decapat
Katılım
27 Şubat 2020
Mesajlar
11
Selam. Ben Rufus programi ile Windows 10 yukledim PC'ye. İşim bittikten sonra USB'yi eski haline nasıl cevirebiliriz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ek Partition açıldıysa en sağlıklı yöntem disk yönetimi üzerinden tüm Partition'ları silip yenisini oluşturmaktır.
 
Büyük ihtimalle EFI bölümü de bulunduğu için biçimlendirmek veya Disk Yönetiminden silmek yetmeyecektir. CMD'ye girin diskpart yazın, list disk yazın, karşınıza diskler çıkacak USB diskinizi bulun ve rakamına bakın, sonrasında select disk X (X yerine USB diskin rakamı yazacaksınız), sonrasında clean, create partition primary, son olarak format fs=fat32 quick. Artık USB'nizin tamamı biçimlendirildi.
 
Flash belleği bilgisayara takıp Rufus'u açın, ardından imaj seçme kısmından “Freedos” seçeneğini seçip yazma işlemini başlatın. Bu işlem bittikten sonra dosya gezgininden flash belleği biçimlendirin.
 
Lütfen yazım kurallarına dikkat edin @sanee Technopat yazı hatalarını kontrol etmiyor diye bu dünyanın en iyi forum sitelerinden biri olan Technopat sitesini çöplüğe çeviremezsiniz. @Recep Baltaş hocam forum ne hale geldi görün şu halimizi artık forumda midem bulanıyor yazım kuralları unutuldu bu forumda artık bu forum sitesine girdikçe midem bulanıyor @Recep Baltaş hocam bu işe lütfen bir el atın.
 

Geri
Yukarı