USB üzerinden fan hızını kontrol etmek mümkün mü?

Tamam hocam teşekkür ederim. Bir de kabloyu Arduino da nereye bağlayacağımı söyleyebilir misiniz?
Arduino 5 pinine. Led varsa Led de ekleyebilirim. :) Bir deneyin. :)
C:
#include <Arduino.h>
#include <Wire.h>
#include <SoftwareSerial.h>

double angle_rad = PI/180.0;
double angle_deg = 180.0/PI;

void setup(){
    pinMode(5,OUTPUT);
    analogWrite(5,190);
}

void loop(){
    _loop();
}

void _delay(float seconds){
    long endTime = millis() + seconds * 1000;
    while(millis() < endTime)_loop();
}

void _loop(){
}

Arduino 5 pinine. Led varsa Led de ekleyebilirim. :) Bir deneyin. :)
C:
#include <Arduino.h>
#include <Wire.h>
#include <SoftwareSerial.h>

double angle_rad = PI/180.0;
double angle_deg = 180.0/PI;

void setup(){
    pinMode(5,OUTPUT);
    analogWrite(5,190);
}

void loop(){
    _loop();
}

void _delay(float seconds){
    long endTime = millis() + seconds * 1000;
    while(millis() < endTime)_loop();
}

void _loop(){
}
Hocam şu an dersteyim ders bitince deneyeceğim.

Tamamdır. Bu arada kodu MBlock'dan hallettim. İsterseniz MBlock dosyası paylaşabilirim. :)

Bu arada, bu sabit değer. 190'a sabitledim. 200'de fark çok hissedilmeyebilir diye. :)
Hocam fan ile arduino arasına sadece 5 pininden 1 tane jumper kablo bağlıyorum. Dışarıdan da fana güç vereceğim. Başka bir şey bağlamam gerekir mi? Ayrıca koddaki değerleri değiştirince fanın hızı değişir mi? Eğer öyleyse hangi değeri değiştirmem gerekir?

Hocam fan ile arduino arasına sadece 5 pininden 1 tane jumper kablo bağlıyorum. Dışarıdan da fana güç vereceğim. Başka bir şey bağlamam gerekir mi? Ayrıca koddaki değerleri değiştirince fanın hızı değişir mi? Eğer öyleyse hangi değeri değiştirmem gerekir?
Bir deneyin. Sarı kabloyu Jumper ile 5 pinine bağlayın. Elinizde neler var. Ekleme yaparım. Bu arada, dikkat edin güç kablolarını Arduino'ya bağlamayın. Sorumluluk kabul etmiyorum. :D

Bir deneyin. Sarı kabloyu Jumper ile 5 pinine bağlayın. Elinizde neler var. Ekleme yaparım. Bu arada, dikkat edin güç kablolarını Arduino'ya bağlamayın. Sorumluluk kabul etmiyorum. :D
Hocam aslında elimde direnç de var fakat kartın üzerinde. Lehimle çıkarmam lazım ama o da uğraştırıyor lehim emme pompam olmadığı için. Onun haricinde sanırım transistör gibi bir şey var ama modelini hatırlamıyorum. Bu arada elimde boşta led var.

Hocam aslında elimde direnç de var fakat kartın üzerinde. Lehimle çıkarmam lazım ama o da uğraştırıyor lehim emme pompam olmadığı için. Onun haricinde sanırım transistör gibi bir şey var ama modelini hatırlamıyorum. Bu arada elimde boşta led var.
Direnci neden çıkartıyorsunuz. :D Buton yoksa gerek yok. Ama eğer Led kullanmak isterseniz başka. Pompasız da çıkabiliyor. Lehimi ısıttıktan sonra Ledi çekebilirsiniz. :)

Kodu denediniz mi? :)
1601627057984.png

İşaretli yerdeki sayıyı 1-255 arası yapabilirsiniz. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı