USB'den Boot edilen Kali Live ile HDD'den veri almak

Tatsız

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun yıllar kullandığım HDD sürücüm bozuldu, bir USB belleğe kurduğum Kali Linux Live versiyonunu Boot ettim ve şu an açık. Ancak takılı olan sağlıksız hard diskteki dosyaları nasıl alabileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya yöneticinizi açın. Açtığınızda Windows diskini göreceksiniz. Diskten bir şey kopyalabilirsiniz ancak yapıştıramazsınız. Ayrıca içindeki veriler okunamaz durumdaysa Kali onu okuyamaz.

Açıyorum ama nerede bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• 20210213_163222.jpg
    20210213_163222.jpg
    130,9 KB · Görüntüleme: 62
Demek Windows görünmüyor. HDD'nizi okuyamıyor Kali. Bu durumda son çare kurulum ekranına gidip disk kısmınının görüntüsünü atmak. Eğer disk kısmında bir disk varsa en azından bir şeyler yapılabilir.
Bios ekranımda hdd gözüküyor ama içinde önceden kurulu olan 3 işletim sisteminden herhangi birini boot etmiyor, varlığından haberdar sanırım. Bir arkadaşım Windows Pe boot edip onunla denememi önerdi sizce fark olur mu?

HDD sürücüm bozuldu.

Sürücü bozuldu diyorsun, bu durumda hiçbir sistemde HDD gözükmez, çünkü bozulmuş. Bozulmamış olsaydı thunar üzerinde, sol kısımda gözükürdü zaten. Ama siz yine de gnome diskler uygulaması ile bakın, orada da gözükmüyorsa, Gparted ile bakın. Hiçbirinde gözükmüyorsa yapacak bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı