Utandiran izdiham

Yazdıklarımın hangi kısmı zoruna gitti ya da bana saldırmana sebep oldu, bilmiyorum. Ama yine cevaplayayım. Önce sana 2 soru sorup bu soruları kendim cevaplayacağım.

1- Sen daha önce videoda bahsi geçen Adana/Seyhan'a gittin mi? Burda ne tür insanlar yaşar, nerden gelirler bilir misin? Ben gittim. Buraya genelde Doğu'nun az gelişmiş yerlerinden her türlü işi yapmak için cahil, eğitimsiz ve kendisine müslüman diyen insanlar gelir. Eksiriyetle Kürt'türler. Aralarında Araplar dahi vardır. Gettolaşmışlardır bazı mahallelerde. Videoda bulunan kadınların giyim şekline bakarak zaten anlayabilirsin. Cahil ve eğitimsiz kısmını anlamışsındır.

2- Sen bu insanların arasında yaşadın mı? Bak, ben Mardinliyim. Mardin çoğunlukla Arap ve Kürtlerden oluşur. Ben bu insanların ne düşündüğünü, kültürlerini hatta dillerini bile bilirim. Ama konumuz bu değil. Buraya göçen insanlar dediğim gibi kendilerini müslüman diye tanımlar. Ama müslümanlığın çarpık ve yozlaşmış kısmını anlamışlardır. Çünkü İslam sadace şekilden ibaret değildir. Ferasette verir. Videodaki insanların temel gıda malzemesi olmayan plastik top için yaptıkları ortada. Bunu ama ihtiyaçları var, fakirler diye düşünemezsin. Plastik top yenen bir şey değil ve çocuklar için dağıtılıyor. Ama koca koca adamlar, kadınlar açgözlülükle çocukları ezerek bunlara ulaşmaya çalışıyor. Kendine müslüman diyen ama İslamın ahlakından hiçbir şey almamış bu insanlar, dininde çarpık ve yozlaşmış kısmını öğrenmişler. Bu video kanıtıdır. Cahil olmayan, eğitimli, kendine müslüman diyen adam bu videoda ki hareketi yapmaz. Bu rezilliktir. Böyle olmalarının sebepleri ayrı tartışma konusudur.

Ayrıca nerde ne yazacağımı sana mı soracam? Kurallara uyduğum sürece istediğim konuda fikirlerimi yazabilirim. Konuda benim kusursuz olmam ya da benle alakalı değil. Videodaki insanların yaptıkları hakkında fikirlerimizi yazıyoruz. Bir kuralı çiğnediğimi düşünüyorsan ''Rapor Et'' kısmını kullanabilirsin. Olayı kişiselleştirip, kin gütmen gerekmiyor. Fikirlerimi beğenmiyorsan ''Göz Ardı Et'' kısmını kullanabilirsin. Tatmin oldunuz mu beyefendi?

Son düzenleme:
Çocuk yaşlarımdayken, hayatımda sadece bir kereliğine aşure sırasına girdim, 3 dakika dayanamadan sıradan çıktım. En büyük pişmanlıklarımdan bir tanesi de bu tür sıralara girmek.

Okul hayatım boyunca kitap dağıtma işlemlerinde, kantin sıralarında hep bu görüntüleri gördüm. Eğitimsizlikten kaynaklandığı kesin bir şey. Bir de o aşureleri yollarda yeyip, insanların üstlerine başlarına dökenler de çok var.

Miting sonrası Türk bayrakları.

( Görsellerden birinde küçük düşürücü bir yazı olduğu için bunu atmıyorum. Aşağıdakilerde olduğu gibi direkt olarak bu cümleyi de Google'da aratıp, görsellere tıklayabilirsiniz. )

Şehir çöplüğe döndü - Google'da Ara

Okul bahçeleri çöplük - Google'da Ara

Sizin de gördüğünüz gibi, birbirinden bağımsız olan konularda da benzeri durumlar yaşanmış. Zaten hava kirliliğinden her yıl insanlar, özellikle çocuklar ölüyor. Bu durumun içinde olduğumuzu kabul etmek ve bir an önce düzeltmek zorundayız. En büyük yükü de devletin üstlenip, ciddi kararlar çıkartarak böyle davranan insanlara çok ağır para cezaları vermesi gerekli.

Tabi elbette bu durum bize özgü değil. Jen Sadece İnternet'ten ve videolardan gördüğüm kadarıyla yabancı ülkelerde de festival alanlarının durumunun ( her zaman olmamak kaydıyla ) pis olduğunu söyleyebilirim.

Açılan konu ile benim anlattığımın alakası yokmuş gibi gözüküyor olabilir ama düşündüğümüzde, alakası bayağı oluyor.

21. yüzyılda oluşan mevcut, genel ebeveynlik anlayışıyla birlikte, eğer önlem almazsak bu görüntülerin çok daha fazla olacağına inanıyorum. Maalesef 5-10 yaşındaki çocuğa tablet-telefon almak, bundan seneler sonra ata sporu haline gelecek. O çocuklarla ilgilenilmediği takdirde, yukarıda anlattığım gibi çok daha kötü hale bürünecek temizlik-görgü meselesi.

Son düzenleme:
Şöyle düşünün, bir kadın var kocasından sokak ortasında dayak yiyor, gidip uyarıyorsunuz, adam değilde, kadın size "sanane benim kocam" diyor. Türkiye'de aynı böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…