UYAP Bu Evrakı Görüntülemeye Yetkiniz Yoktur Sorunu

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
11 ay önce 2. el almış olduğum telefon geçen hafta savcılık kararı ile görüşmeye kapatıldı. Ben de adliyeye gittim. Telefonu teslim etmek istediğimi söyledim. Kayıtlara bakıldı ve takipsizlik kararı verildiğini öğrendim. Ben de telefonu ilgili savcıya teslim ettim. Uğramış olduğum maddi zarar için aldığım kişiye savcılıkta şikayetçi oldum. Whatsapp konuşmalarımın ekran görüntülerini dosyaya ekledim. Teslim ettim. Bana verilen evrakta soruşturma numarası var. Ben bu şikayetimin durumunu nasıl öğrenebilirim? Uyap'dan sorgulama yapıyorum bana bu sayfayı görüntülemek için yetkiniz yok diyor.

Adsızg.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla UYAP üzerinden sorgulama için Mobil imza veya E-imza ile kimliğinizi doğrulamanız zorunda. Avukat Portal için bu şart mevcut. Normal kullanıcı için de bu var diye biliyorum. Yanlışım var ise bilgili arkadaşlar düzelteceklerdir.

Hayır gerekli değil çünkü e-devlete girdiğinde zaten doğrulamış sayılıyorsun.
Bildiğim kadarı ile davanın genel bilgileri E-Devlet ile girdiğinde görünüyor. Uyap üzerinde de kararlara vs. erişilebiliyor. Ancak evrak görüntüleme kısmında, evrakları görüntüleyebilmek için Mobil imza veya E-imza istiyor. Bu daha öncesinde böyleydi. Ancak şuan ne şekilde benim de bilgim yok maalesef.

Eğer dava açıldıysa ve kayıt oluştuysa e-devlet üzerinden ilgili bölüme gidip öğrenebilirsiniz.
E-Devlet ile giriş yaptım. Sonrada UYAP sistemine giriş yapıp ilgili bölüme girdim. Ancak durumu göremiyorum. Ne oldu ne bitti haberim yok. 3 gün oluyor ben şikayetçi olalı.

Eğer dava açıldıysa ve kayıt oluştuysa e-devlet üzerinden ilgili bölüme gidip öğrenebilirsiniz.
Benim zararım 400 TL bu işler nasıl yürür bilginiz var mı? 400 TL için dava mı açılır.

Yani maddi zarar var ortada ve usulsüzlük var olduğundan tabi açılır dava.
Ne oldu ne bitti haberim yok. 3 gün oluyor ben şikayetçi olalı.
Eğer kaydın gözüküyorsa dava daha görülmemiş demektir. Hemen olacak birşey değil bunlar zaten.

Yani maddi zarar var ortada ve usulsüzlük var olduğundan tabi açılır dava.

Eğer kaydın gözüküyorsa dava daha görülmemiş demektir. Hemen olacak birşey değil bunlar zaten.
Dava açılırsa sizce bu kanıtlar yeterli olur mu? Whatsapp konuşmalarımı verdim. Şubat ayı telefon kayıtlarımı inceleyin dedim. Öyle bir şey mümkün değil dedi o kayıtlar tutulmuyor dedi. Sizce ben ücreti alabilir miyim?

Yani durumu biz tam bilmediğimizden birşey diyemeyiz yaşayan sizsiniz. Kendinizden emin değilseniz bir avukat tuttabilirsin ancak aslı astarını geçer alacağın tutar :)
Kayıtları döküman olarak vermen lazım yoksa alıp büyük ihtimal incelemezler. Aslında davayı tüketici hakem heyetinden başlatman lazımdı sen direkt dava açmışsın normal mahkemeden.

Yani durumu biz tam bilmediğimizden birşey diyemeyiz yaşayan sizsiniz. Kendinizden emin değilseniz bir avukat tuttabilirsin ancak aslı astarını geçer alacağın tutar :)
Kayıtları döküman olarak vermen lazım yoksa alıp büyük ihtimal incelemezler. Aslında davayı tüketici hakem heyetinden başlatman lazımdı sen direkt dava açmışsın normal mahkemeden.
Telefondaki Whatsapp konuşmalarımın ekran görüntülerinin fotoğraflarını çekip verdim. İnşallah yarar. Çünkü aldığım kişi bunu telefoncudan almış sonrada bana satmış yani alım satım yapıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı