Uydunet İnternet Kopma Sorununa Çözüm - Firmware Güncelleme

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam arkadaşlar !

Uydunet kullanan arkadaşlarımız için bir rehber düşündüm. Genelde internette uydunetle alakalı sorunların çoğu ''Bağlantı Kopmaları''. Evet bugün buna bir çözüm bulmaya çalışacağız.

Öncelikle kopmalar genelde yapılandırılmamış sinyal ayarlarından oluşmaktadır peki nedir sinyal ayarı ? Sinyal, internete bağlanmamızı sağlayan veri göndermemizi sağlan (Upstream) veri almamızı sağlayan (Downstream) kanallarının değerlerine denir. Bu değerlerde sorun yaşarsanız internetinizde bağlantı sorunu yaşarsınız modeminizin sinyal değerlerini öğrenmek için şu adımları izleyiniz modeminizin altındaki Web Management adresini tarayıcı çubuğumuza yazalım.

Genelde uydunet modemlerde 192.168.0.1 olur.

Panelimize giriş yapalım default ayarlar ID: admin PASS: password olur.

Temelden yandaki yazılıma basıyoruz. Buradaki Modem MAC Adresi yazan yerdeki. Mac adresimizi kopyalıyoruz. Aşağıdaki resme bakalım

adszg.gif

Kopyaladığımız mac adresini ise bu adrese yapıştırıp modemimizin anlık değerlerini kontrol ediyoruz

http://62.248.80.10/

Modemimiz sorunsuz görünmeli gene de aşağıda ki önerilen sinyal değerlerine bakalım. Kritik seviyeye yaklaşan varsa ya da sınırdaysa 444 0 126'yı arayarak BTK(Bina Dağıtım Kutusu) ayarlarınızın bozulduğunu yapılmasını talep ederseniz. Evde olmasanız dahi işleminiz gerçekleştirilecektir. Linkten yola çıkarak sorunsuz bir modem örneği ;

adsz.gif

Evet arkadaşlar sorunumuzu buraya kadar hallettik şimdi ise modemimizin yazılımını güncelliyoruz. Modemimizin yazılımı İlk resime bakıyoruz Yazılım Sürümü yazan yerde 14 yazıyorsa aşağıda anlatacağım işlemleri yapabilirsiniz. 14 ten eskiyse onu da anlatacağım şimdi 14 üzerini anlatıyorum :)

Önce frimware indiriyoruz. Resme bakalım hemen

adszz.gif

İndirdiğimiz frimware .BİN uzantılıdır. Şimdi gene 192.168.0.1'den modem panelimize giriyoruz Temel>Güncelleme diyoruz ve ekrana gelen yerden dosyamızı seçme seçeneğimiz var oradan .BİN uzantılı Frimware'imizi indiriyoruz. Hemen resmimize bakalım.

adszrh.gif

Modemimizin frimware güncellemesi bitimiştir. CBV-700w modemler için en son frimware 18dir.

Gelelim frimware'i 14 den düşük olanlara yani Temel sekmesinde güncelleme seçeneği olmayan yazılım sürümüne. 444 0 126 yı arayarak teknik desteğe bağlanıyoruz. Modemimize 18 numaralı yazılımın yüklenmesini talep ediyoruz. Gerekli bilgiler tarafınızdan teyit edilip 30 dakika sonra modeminizi kapatıp açtığınızda yeni frimware'iniz yüklenmiş oluyor.

Anlattıklarım, Uydunet'in son 4 yıldır en çok dağıttığı modem CBV-700W içindir. Farklı modem sahipleri de bu yolları izleyebilirler. Fakat frimware güncellemesini 444 0 126'yı arayarak yapmaları daha sağlıklı olur. Umarım yardımcı olmuştur :)

Dostum ya ellerine sağlık hakikaten çok güzel bir rehber yapmışsın. Bir sorum olacak ben bu adımları uyguluyordum, Upstream, Dowstream değerlerim normal çıktı, firmware'de güncelleyeyim dedim. .BIN dosyasını indirdim fakat modem menüsünün temel kısmında güncelle yok bence. En son yedekle var. Sence 18 midir yoksa yapmam gerekiyor mu hala?

Dostum ya ellerine sağlık hakikaten çok güzel bir rehber yapmışsın. Bir sorum olacak ben bu adımları uyguluyordum, Upstream, Dowstream değerlerim normal çıktı, firmware'de güncelleyeyim dedim. .BIN dosyasını indirdim fakat modem menüsünün temel kısmında güncelle yok bence. En son yedekle var. Sence 18 midir yoksa yapmam gerekiyor mu hala?

Öncelikle selam ! :D

Temel'deki güncelleme sekmesini etkin olabilmesi için yazılım sürümünün 14 ve yukarısı olması gerek yukarıda dediğim gibi :). Eğer değilse 444 0 126'yı ara hat sahibi olmana gerek yok. Teknik Destek bölümüne bağlan ''Modemime 18 numaralı yazılımı yükletmek istiyorum de. 30 dakika içinde sistemden onlar yükler. Muhtemelen yazılım sürümün 11'dir. yazılım sürümüne ilk resimden bakabilirsin. Yazılım yükselttikten sonra buraya beni bilgilendirirsen sevinirim. 18. yazılım wireless çekim gücünde ciddi iyileştirmeler yapıyor bu arada :). Hemen yükletmelisin.

Rica ederim arkadaşlar yalnız bazı müşteri hizmetleri sizi başından sağmak için 30 dakika sonra modeminizi kapatın açın yüklenecek diyorlar yapmıyorlar ben 3 kere yaptım sonra beni netmaster servisine bağladılar. Orada daha bilgili teknik eleman. ''Sizi başınızdan sağıyorlar şikayet edin''. Deyince şikayetvar.com'a verdim şikayeti öbür gün yükseldi :D Demek istediğim sert çıkın biraz yüklesinler. Bu da şikayet başlığım ;

UYDUNET Yazılım Güncellemesi Yapılmadı!

Dostum ya ben aradım işte yükler misiniz dedim taii biraz bekleticem işleminizi gerçekleştirmek için sizi dedi bayan, 5 dakika sonra işleminiz tamam 30 dakika sonra modeminizi yeniden başlatın dedi. Modem arayüzünde bir değişiklik yok olup olmadığını nereden bakabiliriz? ^^

Hocam ilk resimdeki yazılım sürümünün benimkiyle aynı olması lazım sonu 18 olmalı :) Bize de belirt sonucu modem arayüzü değişmez zaten sadece iyileştirmeler olur.

Arkadaşlar sizin bu yapıcağınız işlem sadece kablosuz modem uzaktan çekmeyince yapılan işlemdir. Kopmalar yaşıyorsanız modem arayüzüne girip "güvenlik duvarı" bölümüne gelip "Bölünmüş IP Paketlerini Engelle" ve "IP Flood (Akın) Tespiti" etkin olan dosyaları kaldırınız. Hem kopmalar yaşamazsınız hemde hız olarak değişiklik yaşarsınız... Fakat "Güvenlik Duvarı Koruması" aktif kalıcak arkadaşlar.. Ve DNS değiştirmeyi unutmayınız. Hepinize kolay gelsin..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı