Uydunet'te Torrent İndirirken İnternetin Felç Olması

Ömer Gündüz

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
3.204
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bende Uydunet sınırsız 3 mpbs internet paketi var. Hızlarımdan memnunum fakat ne zaman torrentten indirme yapsam internetim tamamen felç oluyor. Çok rezalet bir durum, yapabileceğim hiç bir şey yok mu? Torrent'i kapatıyorum, yaklaşık 1-1.30 saat sürekli internetin gelmesiyle uğraşıyorum. Tarayıcımı aç kapa yapıyorum sürekli aşağıda internet bir var bir yok.

Sürekli kopuyor ne zaman torrentten indirme yapsam. Torrent kapalıyken oluyor bir de bunlar. Torrent açıkken zaten hiç bir şey yapılmıyorum google felan bile açılmıyor.
 
Öncelikle Upload hızını kapaman Torrent'in mantığına aykırı ve kesinlikle tasvip etmediğim bir şey... Bencillik olarak nitelendireceğim, kusura bakma. Soruna gelince: Öncelikle istemci olarak uTorrent kullan ve aynı anda yapılabilen en fazla bağlantı sayısını sınırlandır. uTorrent ilk açılırken bir hız testi yapacak ve bu değerleri otomatik olarak ayarlayacaktır zaten.

Sorun devam ederse modemini kapat aç bakalım, çözüm olacak mı. Eğer sorun bu şekilde çözülürse, torrentin yaptığı aynı anda birden çok bağlantı modemini aşırı yük altında bırakıyor demektir. Bu durumda modemin Firmware'ini güncellemek çözüm olabilir.
 
Recep abi biliyorum bencillik olduğunu ama indirme bitince seed moduna geçiyor onda 120'yle upload yapıyorum. Modemin firmware'ini güncellemek için uydunet'i aramam gerekiyor değil mi? Modemim CBV-704W.
 
Ya şimdi benim durumum karışık. Modemin arkasında kocaman harflerle Model: CBW-700V yazıyor. Ama alt kısımda ip'den modem arayüzüne girişi yapmak için kullandığımız bilgilerin yazdığı kısımda SSID: CBV-704V E255 yazıyor. CBV 700V için olan güncellemeyi yapamadığıma göre diğer olması lazım. Siteden firmware'i indirdiğimde normalde modem arayüzünden yapabilmem gereken güncelle seçeneği yok. Üstüne üstlük modem arayüzü bende ingilizce. Uyduneti ben yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum modem hala aynı. Ayrıca bunun anteni kırıldı ama anteninin modeme bağlantı yeri, sizce değiştirmeme gerek var mı? Arada görmüyor kablosuz ama gördüğü zamanda normal. Modem çok kötü çekiyor + bizim evdeki duvarlar çok kalın. Yani sizce ben ne yapmam lazım? CBV-700 kullanan arkadaşlar sizin sinyaliniz nasıl kablosuzda? Bir şey beklememek mi lazım gerçekten yoksa bana olanlar normal değil mi? Arkadaşım TTNeT kullanıyor çok pişman ama en azından arka planda bir şyler yapabiliyor torrent açıkken.
 

Geri
Yukarı