Uygulamalarla yabancı dil öğrenilir mi?

merabaamet

Hectopat
Yani başlıkta da olduğu gibi uygulamalarla yabanacı dil öğrenilir mi? Şu an aklımda Rusça ve İspanyolca var hani çok bir para vermekte istemiyorum yıllık 300-400TL aboneliğe sahip uygulamalar önerirseniz sevinirim. ( not tutan biri değilim yani ezberimde ne varsa o, ezberimde iyidir.)

Yani başlıkta da olduğu gibi uygulamalarla yabanacı dil öğrenilir mi? Şu an aklımda Rusça ve İspanyolca var hani çok bir para vermekte istemiyorum yıllık 300-400TL aboneliğe sahip uygulamalar önerirseniz sevinirim. ( not tutan biri değilim yani ezberimde ne varsa o, ezberimde iyidir.)
Dualingo kullan ben 50. Güne geldim. İngilizcem cidden belirli bir seviyeye getirdim.

İngilizce biliyorsanız Duolingo ve Busuu gibi uygulamalar ile birçok kelime öğrenebilirsiniz. Kelime öğrenimi ve cümle yapısı pratiği için başlangıçta oldukça faydalı oluyor. Yine de konuşma, dinleme, gramer ve yazı yazma için ek kaynaklara ihtiyacınız var. Uygulamalar her ne kadar yardım etse de tek yönteminiz olmamalı. Haber okumalısınız, insanları dinlemelisiniz, konuşmalısınız ve yazmalısınız. Belirli bir noktadan sonra da dili çevirmeyi bırakmalısınız. Elma kelimesinin karşılığı “manzana” olabilir ama her şeyin tam bir karşılığı yok. Çeviri yapa yapa dil konuşamazsınız.

İngilizce biliyorsanız Duolingo ve Busuu gibi uygulamalar ile birçok kelime öğrenebilirsiniz. Kelime öğrenimi ve cümle yapısı pratiği için başlangıçta oldukça faydalı oluyor. Yine de konuşma, dinleme, gramer ve yazı yazma için ek kaynaklara ihtiyacınız var. Uygulamalar her ne kadar yardım etse de tek yönteminiz olmamalı. Haber okumalısınız, insanları dinlemelisiniz, konuşmalısınız ve yazmalısınız. Belirli bir noktadan sonra da dili çevirmeyi bırakmalısınız. Elma kelimesinin karşılığı “manzana” olabilir ama her şeyin tam bir karşılığı yok. Çeviri yapa yapa dil konuşamazsınız.

İngilizce seviyeme B1 diyebilirim. Duolingo kullandım A1-A2 seviyelerine rahat çıkarıyor. Busuu öneren görmedim yani forumlarda Busuu'yu öneren pek yok ama sosyal medya da Busuu daha fazla öneriliyor Duolingo'dan. Konuşma yazma pratiği vs yapabileceğim bir yer var en basitinden oyun içi yabancı arkadaşlarla pratik yapabilirim. Gramer ne bileyim yapamıyorum. Yani bana B1'e kadar gelsem yeterli b2'ye pratikle falan çıkabilirim diye düşünüyorum tabii gine kelime ezberlemeye vs devam edeceğim.

Hicbiri ise yaramaz ama dersen hiçbir şey yapmayan bir insanim o zaman hiç yoktan iyidir mantigi ile biraz fayda olabilir.

Duolingo gibi uygulamalarin amacı kullaniciyi surekli uygulamada tutmaktir bir bakmissin 2 saat gecmis.

En hesapli ve en etkili yoktem icin ozellikle yabanci dil ogrenmek icin yapilan yapay zeka programlarini onerebilirim. Biraz ucret odersin kullanirsin. Chat GPT'ya da Gemini'den bahsetmiyorum karistirmayin lutfen.

Tabii her şeyde karsina İngilizce cikacaktir bu İngilizce sorununu halletmek lazim once. Ondan sonra onun bayağı acilacaktir.

YouTube'da bircok kanal var duzenli bir liste bul B1'e kadar onunla idare edersin sonrasinda kendi kendine ogrenebilirsin. YouTube'dan sasma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı