Uyku düzeni bozukluğu nasıl giderilir?

Eskiden ben saat 23'ten 01'e kadar oynuyordum ama nedense uykum gelmeyince 3'e kadar oynuyorum. Ama neden uyku sistemim bozuk? Bunun için bana yöntemler önerebilir misiniz?

Öncelikle uyku düzeni tutturana kadar gün içinde kafein tüketme, 00.00 da yatmak için 2 saat önceden mavi ışık yayan herhangi bir aletten uzak dur, yatmadan önce 20dk kendini kitap okumaya zorla biraz da olsa, sonra yatağa gir en geç 30dk da uyursun. Zaten gece o saatlerde o kadar mavi ışığa maruz kaldıktan sonra kimsenin yatağa giripde uykusunun gelmesi beklenemez. Ayrıyeten başka bir seçenek bırakma kendinde. Git telefonunu kapat ya da uçak moduna al ve başka bir odanın başka bir köşesine koy. Bilgisayarın fişlerini çek vesaire bu tür şeyler yaptıktan sonra yatağa girersen yatma şansın daha yüksek çünkü hemen ulaşabileceğin bir dopamin kaynağı yok.

23'ten 01'e kadar derken öğleden sonra 1 mi? Madem 23'ü 23 diye yazıyorsun 01'i de 13 diye yazsana.
Yok hocam saat 23:00'dan 01:00'a kadar oynuyorum.

Kaçta yatmak istiyorsun? Örnek 23 de uyumak istiyorsan ama 3 de uyuyorsan hiç uyuma ertesi gün 23'ü bekle.
O zaman uykusuz oluyorum eskiden saat 01:00'dan 05:00'a kadar oynuyordum ama tabii saate bakmayı unuttum o zamanlar şu an tabii saat 12'den 3' kadar yatmıyorum ama sanırım bu yorgun olmadığımdan'da kaynaklanabilir.

Öncelikle uyku düzeni tutturana kadar gün içinde kafein tüketme, 00.00 da yatmak için 2 saat önceden mavi ışık yayan herhangi bir aletten uzak dur, yatmadan önce 20dk kendini kitap okumaya zorla biraz da olsa, sonra yatağa gir en geç 30dk da uyursun. Zaten gece o saatlerde o kadar mavi ışığa maruz kaldıktan sonra kimsenin yatağa giripde uykusunun gelmesi beklenemez. Ayrıyeten başka bir seçenek bırakma kendinde. Git telefonunu kapat ya da uçak moduna al ve başka bir odanın başka bir köşesine koy. Bilgisayarın fişlerini çek vesaire bu tür şeyler yaptıktan sonra yatağa girersen yatma şansın daha yüksek çünkü hemen ulaşabileceğin bir dopamin kaynağı yok.
Hatta hocam ben Windows'sun şu gece ışığı kullanıyorum gerçekten çok iyi.

Daha detaylı anlatır mısınız?
Ben eskiden saat 00:00'dan 01:00'a kadar yatıyordum ama sonra artık bilgisayarımla oynuyınca biraz değişti tabii ve artık 02:00'a kadar dayanıyordum ve o da olmadı 3'e kadar oynuyordum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı