Çözüldü Uyku modu Denetim Masası'ndan komple nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

olecut

Centipat
Merhaba arkadaşlar, "powercfg.exe /hibernate off" komutu ile > "denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç seçenekleri" bölümündeki (hazırda beklet ve hızlı başlatmayı aç) adlı 2 ayarı komple kaldırabiliyoruz ve tabii "on" komutu verdiğimizde ise tekrardan aktifleştirebiliyoruz yani denetim masamıza çağırabiliyoruz, benim merak ettiğim şey ise şu uyku modu denen zımbırtıyı komple yukarıda bahsettiğim bölümden nasıl kaldırabilirim, birden fazla (yaklaşık 50) kadar bilgisayarda kapatacağım için aynı yukarıda bahsettiğim komut gibi tüm bilgisayarlarla uyumlu bir kod olması gerekmekte, herkese teşekkürler, iyi günler diliyorum.
(Kodun mümkünse kayıt girdisi versiyonu yerine CMD versiyonu rica olunur tekrardan teşekkürler. <3)
-----------------------
Kullandığım sistem;
Windows 11 Pro 21h2.
i5 9300H.
8 GB RAM.
GTX1050.

Hibernate Off.png

Sleep.png

Çözüm
Denedim çalışmıyor maalesef.

Hmm bu yazdığınız kodda baştaki çizgiler olacak mı onları silipte yazdım ama bir de silmeden yazayım 1 dk.
Tamamdır hocam denedim 18 olacaktı değil mi oldu bu da bana ait. Ve gene BAT olarak değiştirin. Bu seferki garanti :)
Tüm bilgisayarlar da Güç planı bölümüne gelin. (Laptop'ta galiba böyleydi) Bilgisayarın uyku moduna ne zaman geçeceğini değiştire tıklayın ve oradan hiç bir zaman'ı seçin. Masaüstü bilgisayarlarda da yine güç planı bölümüne gelin. Ekranın ne zaman kapatılacağını seçin bölümünde ekranın kapanma süresi ve uyku moduna geçme süresi olacak. Uyku modunu hiç bir zaman yapın.

Tüm bilgisayarlar da güç planı bölümüne gelin. (laptopta galiba böyleydi) bilgisayarın uyku moduna ne zaman geçeceğini değiştire tıklayın ve oradan hiçbir Zaman'ı seçin. Masaüstü bilgisayarlarda da yine güç planı bölümüne gelin. Ekranın ne zaman kapatılacağını seçin bölümünde ekranın kapanma süresi ve uyku moduna geçme süresi olacak. Uyku modunu hiçbir zaman yapın.

Manuel yapmayı biliyorum, konuda belirttiğim gibi çok fazla cihaz olduğundan dolayı komut istemi ile yapmam gerekiyor, teşekkürler.

Öncelikle güç seçeneklerine girin sonra güç düğmesinin yapacakları yazar solda ona basın ve şu anda kullanılamayan ayarları değiştirine basın sonra altta uyku modu yazar tiki kaldır uygula tamam de.
Kodla halledilebilir birazdan atarım.
Uyku modunu kaldıramazsınız yazacaktım kusura bakmayın yazı çeviri hatası kaldıramazsınız hocam kaldırılabilir ama karışık regeditten di sanırım ya da hizmetlerden kaldırılıyordu tam hatırlamıyorum uyku modunu kaldırma nedeniniz nedir acaba size sorun yaratmıyorsa önemli değil.

Öncelikle güç seçeneklerine girin sonra güç düğmesinin yapacakları yazar solda ona basın ve şu anda kullanılamayan ayarları değiştirine basın sonra altta uyku modu yazar tiki kaldır uygula tamam de.
Kodla halledilebilir birazdan atarım.

Ekde "hibernateoff" adlı bir resim ekledim orada dikkat ettiysen hazırda beklet ve hızlı başlangıç komple kullanıcının erişemeyeceği şekilde kaldırılmış durumda, aynı bunun gibi uyku modunu komple kaldırmak istiyorum, bunun sebebi şirkette yaklaşık 100 masaüstü 50 kadar da dizüstü cihaz kullanan kişi var, UPS olsa bile bazı durumlarda yüksek elektrik gerilimi ve vb vs gibi durumlarda cihaz uyku, hazırda beklet veya hızlı başlangıç gibi modlarda kalmış oluyor ve bu gece yaşanan elektrik kesintilerinin sabahında bir bakıyorum minimum 4-5 kişi yanıma gelip cihazım açılmıyor otomatik onarıma düştü içinde önemli iş dosyalarım var falan filan diyorlar, dosyaları winpe ile yedekleyeceğim de sonrasında Windows'u ve gerekli programları baştan kuracağımda sonrasında yedeği geri yükleceğimde bayağı bir vaktimi alıyor, bu modlar yüzünden bu kadar uğraşmak yerine Denetim Masası'ndan bilgisayarı tamamen kapatmak dışındaki her şeyi siliyorum bu sayede bir daha uğraşmama gerek kalmıyor.

1-) hocam öncelikle akım korumalı priz kullanın

2-) genelde otomatık onarıma dusmemesı gerek ama arkada işlem yaparken kapanıyorsa haklısınız.

3-) uyku modunu kaldıramıyoruz hocam sistemin beyninde var neredeyse uyku moduna almaz kapttıysanız.
Bende kapalı elektrık gıtse bıle sorun olmuyor akım korumalı priz var sadece format sırasında gıdınce olmustu sıkıntı.
Bakın size bir ekran görüntüsü atacağım böyle istiyorsanız Windows 10'a geri dönmenizi öneririm ya da 8 tabii kullandıgınız uygulamlar uyumluluk için 11 istemiyorsa.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (61).png
    Ekran Görüntüsü (61).png
    5,5 KB · Görüntüleme: 109
  • Ekran Görüntüsü (62).png
    Ekran Görüntüsü (62).png
    5,1 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
1-) hocam öncelikle akım korumalı priz kullanın

2-) genelde otomatık onarıma dusmemesı gerek ama arkada işlem yaparken kapanıyorsa haklısınız.

3-) uyku modunu kaldıramıyoruz hocam sistemin beyninde var neredeyse uyku moduna almaz kapttıysanız.
Bende kapalı elektrık gıtse bıle sorun olmuyor akım korumalı priz var sadece format sırasında gıdınce olmustu sıkıntı.
Tamamdır teşekkürler o zaman şunu soriyim, aşağıdaki reg işlemini, bat olarak çalıştırmak istediğimde çalışmıyor fakat reg işlemiyle çalışıyor, bunu bat ile çalışacak şekilde nasıl ayarlayabilirim?

(Bu reg dosyası, işlemci zamanlaması bölümünde varsayılan olarak seçili olan programlar bölümünü arka plan hizmetleri olarak değiştirmeye yarıyor.)

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]
"Win32PrioritySeparation"=dword:00000018 CCB29E40-0C5A-4DC4-8606-46E11255839F.jpeg

Hocam bu aralar kafam karışık az biraz daha detay ekler misiniz dün akşam dükkanı 12 de kapadım kusura bakmayın.
Şimdi siz regeditten girmişsiniz ya yanlış anlamayın BAT olarak yapınca tüm sistemlerdemi yapacaksınız aynı işlemi.
Siz program kullanıyor iseniz öyle kalsın ama kullanmayıp arkada uygulama çalıştıracaksanız onu seçin ama performans alamazsınız programlardan.

Hocam bu aralar kafam karışık az biraz daha detay ekler misiniz dün akşam dükkanı 12 de kapadım kusura bakmayın.
Şimdi siz regeditten girmişsiniz ya yanlış anlamayın BAT olarak yapınca tüm sistemlerdemi yapacaksınız aynı işlemi.

Evet regeditten de tüm sistemlere aktarım yapabiliyorum, fakat uzun bir ayar listesi oluşturdum ve bu ayarların hepsi tek BAT dosyasının içerisinde, buna ek olarak başka bir dosya istemediğimden dolayı bunu da BAT dosyasının içerisine dahil ederek halletmek istiyorum, yani tek BAT dosyasıyla tek tıkla tüm ayarları halledebiliyorken ekstra bir reg dosyası sırf 1 kod için gereksiz bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı