Uyku ve yeme sorunları nasıl çözülür?

676680

Centipat
Yıllardır uyku ve yeme bozukluğum var ve ciddi durum da olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde uyku problemi yaşadığım için nörolojiye gittim, en azından uyku ilacı alırım diyordum. Adam telefon ışığı retina falan dedi, tüm suçu telefona attı yolladı. Test falan da yapmadı. Doktora gittiğim gün, önceki günden beri uyumamış durumdaydım (pazartesi uyandım, salı günü doktora gittim bütün bu zamandır uyumadım). Gittim ve geri geldim resmen. Uyku ilacı falan zararlı olabilir de uyuyamıyorum. Uyku ilacı uyuyamamaktan daha zararlı mı? Yeme bozukluğuna da gelecek olursam 170, 45 kiloyum desem daha fazla söze gerek kalmaz. İştahsızım ve yiyemiyorum. Hasta olunca nasıl iştahsız hissedersiniz ya işte öyle. Sabah kalktığımda falan kesinlikle aç hissetmiyorum ve çok az bir şey yiyebiliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum, doktorlar niye bu kadar ilgisizleşti? Yeme bozukluğu için de psikiyatriye git demişlerdi. Ben iştahsızım diyorum depresifim değil abiciğim. 17 yaş ergen görünce herhalde sıkıntılı çocuk sanıyorlar, düzgün bakmıyorlar. Her şeye psikolojik veya telefondan diye yaftalayıp geçiyorlar. Bu nasıl sistem?

Yıllardır uyku ve yeme bozukluğum var ve ciddi durum da olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde uyku problemi yaşadığım için nörolojiye gittim, en azından uyku ilacı alırım diyordum. Adam telefon ışığı retina falan dedi, tüm suçu telefona attı yolladı. Test falan da yapmadı. Doktora gittiğim gün, önceki günden beri uyumamış durumdaydım (pazartesi uyandım, salı günü doktora gittim bütün bu zamandır uyumadım). Gittim ve geri geldim resmen. Uyku ilacı falan zararlı olabilir de uyuyamıyorum. Uyku ilacı uyuyamamaktan daha zararlı mı? Yeme bozukluğuna da gelecek olursam 170, 45 kiloyum desem daha fazla söze gerek kalmaz. İştahsızım ve yiyemiyorum. Hasta olunca nasıl iştahsız hissedersiniz ya işte öyle. Sabah kalktığımda falan kesinlikle aç hissetmiyorum ve çok az bir şey yiyebiliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum, doktorlar niye bu kadar ilgisizleşti? Yeme bozukluğu için de psikiyatriye git demişlerdi. Ben iştahsızım diyorum depresifim değil abiciğim. 17 yaş ergen görünce herhalde sıkıntılı çocuk sanıyorlar, düzgün bakmıyorlar. Her şeye psikolojik veya telefondan diye yaftalayıp geçiyorlar. Bu nasıl sistem?

Psikiyatriye gitseniz uyku ilacı verirlerdi aslında yeme bozukluğu içinde diyetisyene gitsen ideal kilona gelirsin herhalde.

170, 45 kiloysan diyetisyene git.

Psikiyatriye gitmek için illa ruhsal bir sorunun olmasına gerek yok. Sonuçta psikoloğa gitmiyorsun.

Uykusuzluğun sebebi gerçekten telefon mu değil mi diye test etmediysen dediklerin mantıksız. 1 hafta kullanımı bırak veya gerçekten çok aza düşür, sonrasında yorum yap. Sorun telefon değilse son 1 haftada yaşadığın deneyimi doktora anlatırsın. Doktor da ona göre karar verir.

@bilgisayar noobu 'na katılmamak için hiçbir sebep yok : Mavi ışık hafife alacağın bir şey değil. İşim bitmiş, daha sonraki işlerimi de ayarlamışım, bilgisayar veya telefona takılarak +5 saat "uykum gelince uyurum" kafasına girdiğimi biliyorum. Ki sen 17 yaşındasın, kaç yıldır mavi ışığa maruz kalıyorsun otur bir 5 dakika düşün.

Önce uyku düzenini oturt, beyin kimyan düzelir o da vücut kimyanı düzeltmeye başlar o da yeme içme enerji eylemlerini güzelleştirir.

Standart bir yatma, kalkma saati belirle, yatmadan 2 saat önce telefon ve bilgisayarı bırak, yapacak başka şey bul kendine - hayat ellerinde siyah aynalar yokken, dijital ekranlara bakarken güzel geçmez, öyle görünür. Kitap oku, işlerini hallet, hafif spor yap. Sabah kalkınca saate telefondan bakmamaya çalış, odana bir saat al, kalk yatağını havalandır, pencereyi aç biraz havalansın, git bir su iç v.b.

Takviye olarak melatonin alabilirsin uyku saatinden bir süre önce. Gün içersin de yeme saatlerini zorla olsa da düzelt fiziksel aktivitelerini arttır.

Profesyonel destek al. Yeme bozukluğu için ilk önce diyetisyene başvur duruma göre o seni yönlendirir zaten. Ben uyku sorunlarımı takviye ile çözdüm.

Hocam bende senin gibi genelde bir gün uyumuyorum diğer günde gün sonu uyuyorum. Daha erken uyuyabilirim ama gereksiz geliyor. Sen hiç uyuyamıyorsan vücudunu yorarak zorla uyutmanı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı