Uykum gelmiyor

Bütün gün oturuyorsun herhalde tabi uykun gelmez, bir yerde sabah 8 akşam 8 çalışınca bak bakalım uykusuzluk kalıyor mu.

Dedikleri gibi 1 gün uyuma diğer gün uyu vs saçmalık aynı uykusuzluk 3-4 gün sonra devam edecek.

Hocam ben yine anlamadım şimdi gün içinde uyursak gece uykumuz daha mı az gelir yoksa değişmez mi?
Gece uykusu uyudun diyelim 8 saat. Gün içinde uykun geldi ve yatacaksın biraz. O 1.5 saati geçmezse bir sonraki gece uykunu etkilemez. "Öğlen kestirdim gece uykum gelmiyor geç yattım" mevzusu yaşanmaz yani.

Umarım gün boyunca uyumam 8'de kalkarsam.
Bu en kolay ve etkili yol olabilir hocam. Gün içerisinde uzanmayın, bayılırsınız uykusuzluktan, uyumaya başlarsınız. 8 olmasa da normal uyanma saatinizden 2-3 saat erken kalkın, gece 12 gibi esnemeye başlarsınız. Bunu her gün yavaş yavaş erkene çekin. Çünkü 5.30'da uyuyup 8'de kalkarsanız ayakta kalmanız biraz zor. Ayakta kalacak kadar uyuyun ama uykusuz da kalın. 4-5 saat uyuyun ve gününüz aktif geçsin. Ertesi gün 12'de olmasa bile saat 5.30'da değil de 4.30-5 gibi uykunuz gelebilir. Daha erken uyumuş olacaksınız. Bu sefer yine 4-5 saat uyuyup uyanmanızı yine erkene çekin. Böyle böyle sabah erkenden kalkıp gece 12 gibi uyursunuz.

Aslında yatakta 15 dakika hareketsiz kalınca direkt uykuya dalıyorsun. Uyku düzenim bozulduğunda bu taktiği uygularım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…