Uykum olmasına rağmen uyuyamıyorum

Uyuyamıyorum. Köpek gibi uykum gelse bile uyuyamıyorum. Nasıl uyuyabilirim?
Ben kendi taktiğimi sizinle paylaşmak isterim. Yatakta en rahat olduğunuzu uyku pozisyonuna geçin. Yüksek ihtimalle düşüncelerinizden dolayı uyuyamıyorsunuz. En rahat olduğunuz uyku pozisyonunda hiçbir şey düşünmeden sadece nefesinize odaklanın ve nefesinizi dinleyin. Bende her zaman işe yarıyor. Umarım sizde de yarar.
 
@Gentos arkadaşımızın dediği gibi yapın. Sadece odaklanın. Göz kapaklarınıza baskı uygulayıp içinizden saymaya başlayın. 1-2-3-4-5. Her sayıda göz kapaklarınıza uyguladığınız baskıyı biraz daha arttırın.
Denerken uykum geldi iyi mi? :)
 
Sarımsak yiyebilirsin. Uykuya dalmak için nefes egzersizi uygulayabilirsin, 4 saniye nefes alıp 7 saniye verecek sin 4 defa yapsan yeterli. Hiç olmadi çavuşla konuş yardımcı olur.
 
Melisa bitki çayı da içebilirsin ben son 1 haftadır içiyorum gayet rahat uyutuyor. Ben de senin gibi uyku sorunu çeken bireyim.
 
Bazı ihtimaller:
Nemli bir bölgeden karasal iklimi olan bir yere gittiyseniz hava değişimi uzun bir süre etkiler. En azından yatak odanızda bu değişimi dengeleyebilecek şekilde nemlendirme yapılabilir. Kalorifer varsa üzerine bir kapla su koyup odanın nemlendirilmesi işe yarayabilir.
Zihin gergin, beden gergin olabilir. Hayat zor, yaşadığımız çeşitli sorunlar zihnimizi bunaltıyor, gece gündüz o sorunları düşünmeden edemiyoruz. Bunları anlık olsa da unutturabilecek aktiviteler yapmak lazım.
Düzenli spor ve sosyal aktiviteler ile yaş müsaitse düzenli bir cinsel aktivite ile bu gerginliklerin çoğu hallolur.
 

Geri
Yukarı