Uyumlu ve F/P işlemci anakart ve SSD önerisi

Daha fazla  
Selam herkese. RTX 3060 var elimde ama anakartımın NVMe uyumluluğu olmaması, HDD'ye sahip olmam ve işlemcimin i3 9100F olması nedeniyle FPS oyunlarında geride kalıyorum çok süper bir şey istemiyorum, sadece daha ileri taşımak istiyorum. Mesela Valorant'ta şu an 160 170 fpslerdeyim 300 400 arası olsa yeter aslında daha çok FC 25 için yapıyorum bu yeniliği oynarken akıcı değil crashler vs. oluyor onun hakkinda bilgi sahibi olan varsa ona göre öneri yaparsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu parçaları değiştiriyorken AM5 bir sisteme geçmek lazım bunun içinde RAM'i de değiştirmek lazım. Bütçe ne kadar?

Bence bu parçaları değiştiriyorken AM5 bir sisteme geçmek lazım bunun içinde RAM'i de değiştirmek lazım. Bütçe ne kadar?

Piyasadan pek haberim yok AM4 şu 3 4 sene için yeterli olmaz mı ya o kadar eskidi mi biraz geride kaldım ben bu konulara 2 3 sene önce çok merak salmıştım ama şu an hiçbir şey bilmiyorum. Bütçem maksimum 12K 13K olabilir ama daha ucuza bulabilmek önceliğim.

Evet hocam AM4 o kadar eskidi maalesef. Attıklarımı alabilirsiniz. Bütçeyi bir tık aştım ama emin ol değer. Gelecekte bir ekran kartı yükseltemesi yaparsan darboğaz olayı da yaşanmaz. Geleceğe dönük bir sistem yani.

Evet hocam AM4 o kadar eskidi maalesef. Attıklarımı alabilirsiniz. Bütçeyi bir tık aştım ama emin ol değer. Gelecekte bir ekran kartı yükseltemesi yaparsan darboğaz olayı da yaşanmaz. Geleceğe dönük bir sistem yani.

Eyvallah çok sağ olun hocam.

Bir de bunların hepsini şu an bütün olarak almam beni biraz dara sokar sizce ilk hangisini almalıyım sistemim şöyle.
RTX.

Son olarak bunların hepsini şu an bütün olarak alamam parça parça alacağım sizce ilk hangisine öncelik vereyim sistemim şöyle.
RTX 3060.
i39100F.
HDD var SSD yok maalesef söylediğim gibi.
16 GB RAM.
Anakartımda TB360 Pro BIOSTAR'ın.

Bir de bunların hepsini şu an bütün olarak almam beni biraz dara sokar sizce ilk hangisini almalıyım sistemim şöyle.
RTX.

Son olarak bunların hepsini şu an bütün olarak alamam parça parça alacağım sizce ilk hangisine öncelik vereyim sistemim şöyle.
RTX 3060.
i39100F.
16 GB RAM.

Araya yanlışlıkla bir daha cevap girmiş ya kusura bakmayın:D

RTX.

RTX 3060.
i39100F.
16 GB RAM.

Araya yanlışlıkla bir daha cevap girmiş ya kusura bakmayın:D
Alma sırası yapamazsın. Çünkü parçalar birbirine uyumsuz olur. Mesela 7500F işlemci eline ulaştı ama diğer parçalar daha eline ulaşmadan 7500F kullanamazsın çünkü AM4 bir sisteme AM5 bir parça takılmaz. Hepsini sipariş verip hepsi eline ulaştığında montajını yapabilirsin anca.

Alma sırası yapamazsın. Çünkü parçalar birbirine uyumsuz olur. Mesela 7500F işlemci eline ulaştı ama diğer parçalar daha eline ulaşmadan 7500F kullanamazsın çünkü AM4 bir sisteme AM5 bir parça takılmaz. Hepsini sipariş verip hepsi eline ulaştığında montajını yapabilirsin anca.

Doğru ya unuttum neyse teşekkürler hocam:D

Hocam kusura bakma tekrardan selam ben kararımı verdim yani AM4 şaun bence 2 3 sene daha götürür zaten sadece FIFA Valorant CS falan oynuyorum sizce de yetmez mi? Yavaş yavaş da oynama isteğim kayboluyor zaten şu an o kadar bütçeyi harcayamam da yani sadece anakart SSD ve işlemci önerisi yapabilir misin bana FIFA'yı CS'yi Valorant'yu rahatça akıcı oynayabilme açısından.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı