Uyurken İngilizce Öğrenilir mi ?

Alanların işe yarıyor demesinin tek sebebi var. Psikolojik bir durum. :) Hiç kimse alıp da yararlı olacağını düşündüğü şeyi bir işe yaramadığını düşünmek istemez. Uyku halindeyken hiçbir şey öğrenilmez. Tam tersi bilinenler tekrar edilir uyurken. Eğer böyle bir şey mümkün olsa sabaha kadar sınavlara çalışmak yerine kendimizi programlar, sabaha kadar her şeyi sular seller gibi öğrenirdik. :)
Yalan dünya dizisinde.Kadın kanepede uyuyordu ve tv'da İtalyan kanalı açıktı kadın uyandığında İtalyanca söylüyordu yanılmıyorsam.
 
Yalan dünya dizisinde.Kadın kanepede uyuyordu ve tv'da İtalyan kanalı açıktı kadın uyandığında İtalyanca söylüyordu yanılmıyorsam.
Hatırlıyorum evet. Ben şahsen çok mümkün şeyler olduğunu düşünmüyorum. Olan bir bilgiyi uyurken tekrar edip hatırlayabiliriz fakat olmayan bir bilgiyi uyku halinde öğrenemeyeceğimiz düşüncesini savunuyorum. :)
 
Varsayalım ki uyurken İngilizce öğrenmek mümkün olsun. Hem de birkaç haftada… O zaman dünyada bu konu tüm okullarda ders olarak okutulmaz mıydı? Bu kadar kolay ve bu kadar hızlı bir şekilde birden fazla dil öğrenmeyi kim istemez? Uyurken İngilizce öğrenmek için bu kadar kolay bir yol varsa ülkelerin eğitim sistemleri neden böyle bir mucizeyi eğitim sistemlerine almazlar?
 
Ben şahsen bunun gibi şeylere inanmıyorum. Ancak sürekli tekrar edilerek müzik dinlemek gibi şeyler bunların etkisi olabilir. Ama direk uyuyarak öğrenmek bana biraz saçma geliyor.
 

Geri
Yukarı