Uyuyakalmamak için ne yapılabilir?

wherwismymnd

Centipat
Katılım
18 Aralık 2024
Mesajlar
1.686
Çözümler
10
İyi akşamlar, geceleri bazen çalışmak zorunda kalıyorum fakat geceleri acayip uykum geliyor gözlerimi açamıyorum resmen. Kahve içiyorum fakat pek etkili olmuyor. Sizce ne yapabilirim?
 
Şimdi ışığına kadar önemli bu dediğin soru
Kafeinsiz içecekler tüketebilirsin.
Küçük atıştırmalıklar (protein ve yağlı olabilir)
Müzik dinlemek
Bol su içmek yardımcı olabilir.
 
Şimdi ışığına kadar önemli bu dediğin soru
Kafeinsiz içecekler tüketebilirsin.
Küçük atıştırmalıklar (protein ve yağlı olabilir)
Müzik dinlemek
Bol su içmek yardımcı olabilir.
Hocam kafein bildiğim kadarıyla uyanık tutuyor. Müzik dinlerken odaklanıyorum o yüzden dinlemiyorum.
 
Eğer çalıştığınız yerde kulaklık serbest ise müzik dinleyebilirsiniz özellikle yüksek tempolu ve hareketli olanlar işe yarıyor bazen. Eğer kafeine sadece uyanık kalmak için yüklendiyseniz bir müddet içmeyi bırakmanızı öneririm. Uyanık kalmak için Türk kahvesi tüketmek bence piyasada hazır olarak bulunan ürünlerden daha etkili, velhasıl Türk kahvesini de deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Haftanın boş olduğunuz günleri uyku sürenizi arttırmak (12 saate kadar) bazen hafta içi uzun müddet uykusuz kalmaya karşı kişiyi tolere edebiliyor deneyebilirsiniz bence.
 
Konunun uzmanı geldi.( motor sürerken uyuyakalıp kaza yapmıştım)Ben bunu araba sürerken yapıyorum; uyku geldiği zaman camı, pencereyi aç içeri hava dolsun, sakız çiğne daha da bastırdığı zaman ise bir ayağını hafifçe havaya kaldır öyle tutabildiğin kadar tut. Baktın olmuyor yat uyu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı