Uyuz hastalığı için ne yapmak gerekir?

Enes Kessler

Hectopat
Merhaba, 1-2 ay önce kardeşimden bana uyuz geçti ve kaşınmaktan ağlıyorum resmen. Uyuz için ne yapmam gerekir? Çünkü kullanmadığım hap ve krem kalmadı.

Vermedi hocam sadece hap.

Daha 18 yaşında değilim, 1 hafta sonra 18 gireceğim. Bakmazlar diye acile gitmedim.

Hocam bu hastalık bana da gecmisti ama ailede sadece bende vardı sonunda kendılıgınden zehirlendim hastalık kanıma bulasmisti acilen dotora gorunun serum yapsınlar zor kurtuldum bende.

Krem vermek zorundalar hocam, vermeliler yani. Verdikleri kremi tepeden tırnağa sürmek gerekiyor. Birkaç gün boyunca dayanırsanız sonra kendinize teşekkür ediyorsunuz. Benim bazen sirkeli su ile duş aldığım da oluyordu. İlgisizliğimden 1 sene boyunca çektim bunu.

Merhaba, 1-2 ay önce kardeşimden bana uyuz geçti ve kaşınmaktan ağlıyorum resmen. Uyuz için ne yapmam gerekir? Çünkü kullanmadığım hap ve krem kalmadı.

Ben oldum bir ara okul yüzünden bir krem vardı kullandım gecti fakat doktor vermedi nereden buldular onu da bilmiyorum.

Biz ailecek çok çektik. Nereden baksan ilaçlar için 6 7 ay önceden 1 sene önceye kadar toplamında 30 40k para harcamışızdır. Validem en son doktora gittiğinde eczaneden bir karışım hazırladılar. Aile boyu 3 gün boyunca hiç banyo yapmadan her gün üst üste bütün vücuda afedersiniz apış arasına dahil sürdük. Çok kötüydü. Yattığın yer kokuyor. Üstün başın vıcık vıcık her yer berbat. Allah'a şükür atlattık ama giydiğimiz bütün eşyaları üzerimize örttüğümüz nevresim takımlarını nereye dokunduysak hepsini de çöpe attık veya yaktık.

Biz ailecek çok çektik. Nereden baksan ilaçlar için 6 7 ay önceden 1 sene önceye kadar toplamında 30 40k para harcamışızdır. Validem en son doktora gittiğinde eczaneden bir karışım hazırladılar. Aile boyu 3 gün boyunca hiç banyo yapmadan her gün üst üste bütün vücuda afedersiniz apış arasına dahil sürdük. Çok kötüydü. Yattığın yer kokuyor. Üstün başın vıcık vıcık her yer berbat. Allah'a şükür atlattık ama giydiğimiz bütün eşyaları üzerimize örttüğümüz nevresim takımlarını nereye dokunduysak hepsini de çöpe attık veya yaktık.

Gerçekten zor atlatılan hastalık geçmiş olsun.

Her yaz köyde fındık toplayıp uyuz olan birisi olarak tekrar uyuz oldum bu günlerde ve yapman gerekeni söylüyorum 3 gün art arda her akşam duşa girdikten sonra kükürtlü krem sürmek her yerine eczaneden bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı