Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-gp76-leopard-11uh-1007xtr-incelemesi.2151485/
- Meslek
- Batman
Çok değil bir sene önce falan buna benzer bir konu açılmış fakat çoğu kişi bakmaya zahmet etmediğinden yenilemenin iyi olacağını düşündüm. Belki almayı düşünen birisi bunu görür de vazgeçer diye elimden geldiğince nedenleriyle anlatmaya çalışacağım.
Anakart: Demin araştırırken gördüm İzoly'nin bile anakartı var
Anakart bilgisayardaki en önemli parçalardan sonuçta bütün parçaları üzerinde barındırıyor. Kesinlikle adı bilinmiş, piyasaya hakim markalar tercih edilmeli. Bulduğum kötü markalar: Afox, Asboard, Hiper, İzoly, Jetway, Powergate, Supermicro.
RAM: Günümüzde çoğu oyun 10gb RAM gerektiriyor ve kurlar malum çok pahalı olabiliyor RAM'ler. Ucuza kaçmayalım keza çok önemli parçalardır kendileri. Bulduğum kötü markalar: Everest,Hynix, KLEVV.
Ekran Kartı: Özellikle oyunlardaki performansı çok etkileyen bir bileşen kesinlikle hafife alınmamalıdır. Bulduğum kötü markalar: Afox, Everest, Asboard, İzoly,Powercolor, Powergate, Seclife, XFX.
Kasa: Geldik zurnanın zırt dediği yere. İtopya, Sinerji vb. arkadaşlar sağ olsun sistemleri ucuzlatma çabaları sayesinde her yerde sıkça gördüğümüz kalitesiz RGB fanlar, kalitesiz malzeme, berbat hava akışı sağlayan tasarım ve tekin olmayan PSU'ların adresine hoş geldiniz. Bulduğum kötü markalar:Aopen, Boost, Codegen, Compusa, Dark, Elba, Everest, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Genesis, İzoly, Jetway, Linkworld, Morex, Netcam, Powerboost, Powergate.
PSU: Sistemimizin gücünü vermesi açısından kimilerine göre en önemli bileşendir. Zira çok pahalı bileşenler ucuz bir PSU yüzünden heba olabiliyor. Kötü markalar olarak kasadaki markaların aynılarını sayabiliriz.
SSD: HDD için kötü marka bulamadım belki de benim baktığım sitede yoktu. Bulduğum kötü markalar: Addlink, Asboard, DM, James Donkey, Silicon Power.
Hazır buradayken ekipmanlara da el atalım. Ekipman konusunda etkili bir şekilde tartışacak kadar bilgim olmadığı için sadece marka sıralayacağım.
Mouse: Everest, Frisby, Gamepower, Hiper, İnca, James Donkey, Preo, Rampage, Tigoes, VPRO.
Klavye: Elba, Everest, Fantech, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Hadron, Hiper, Hunter, İnca, James Donkey, Motospeed, Piranha, Powergate, Preo, Rampage, Rapoo, Tigoes, VPRO.
Kulaklık: Frisby, Gamepower, James Donkey, Rampage.
Hatalarım olabilir, nedenlerini açıklayarak düzeltin ki öğrenmek için gelen arkadaşlar düzgün bilgiye sahip olsunlar. Eksiklerim olabilir yine nedenleriyle eklemekten çekinmeyin.
Anakart: Demin araştırırken gördüm İzoly'nin bile anakartı var
RAM: Günümüzde çoğu oyun 10gb RAM gerektiriyor ve kurlar malum çok pahalı olabiliyor RAM'ler. Ucuza kaçmayalım keza çok önemli parçalardır kendileri. Bulduğum kötü markalar: Everest,
Ekran Kartı: Özellikle oyunlardaki performansı çok etkileyen bir bileşen kesinlikle hafife alınmamalıdır. Bulduğum kötü markalar: Afox, Everest, Asboard, İzoly,
Kasa: Geldik zurnanın zırt dediği yere. İtopya, Sinerji vb. arkadaşlar sağ olsun sistemleri ucuzlatma çabaları sayesinde her yerde sıkça gördüğümüz kalitesiz RGB fanlar, kalitesiz malzeme, berbat hava akışı sağlayan tasarım ve tekin olmayan PSU'ların adresine hoş geldiniz. Bulduğum kötü markalar:
PSU: Sistemimizin gücünü vermesi açısından kimilerine göre en önemli bileşendir. Zira çok pahalı bileşenler ucuz bir PSU yüzünden heba olabiliyor. Kötü markalar olarak kasadaki markaların aynılarını sayabiliriz.
SSD: HDD için kötü marka bulamadım belki de benim baktığım sitede yoktu. Bulduğum kötü markalar: Addlink, Asboard, DM, James Donkey, Silicon Power.
Hazır buradayken ekipmanlara da el atalım. Ekipman konusunda etkili bir şekilde tartışacak kadar bilgim olmadığı için sadece marka sıralayacağım.
Mouse: Everest, Frisby, Gamepower, Hiper, İnca, James Donkey, Preo, Rampage, Tigoes, VPRO.
Klavye: Elba, Everest, Fantech, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Hadron, Hiper, Hunter, İnca, James Donkey, Motospeed, Piranha, Powergate, Preo, Rampage, Rapoo, Tigoes, VPRO.
Kulaklık: Frisby, Gamepower, James Donkey, Rampage.
Hatalarım olabilir, nedenlerini açıklayarak düzeltin ki öğrenmek için gelen arkadaşlar düzgün bilgiye sahip olsunlar. Eksiklerim olabilir yine nedenleriyle eklemekten çekinmeyin.
Son düzenleme: