Çok değil bir sene önce falan buna benzer bir konu açılmış fakat çoğu kişi bakmaya zahmet etmediğinden yenilemenin iyi olacağını düşündüm. Belki almayı düşünen birisi bunu görür de vazgeçer diye elimden geldiğince nedenleriyle anlatmaya çalışacağım.
Anakart: Demin araştırırken gördüm İzoly'nin bile anakartı varAnakart bilgisayardaki en önemli parçalardan sonuçta bütün parçaları üzerinde barındırıyor. Kesinlikle adı bilinmiş, piyasaya hakim markalar tercih edilmeli. Bulduğum kötü markalar: Afox, Asboard, Hiper, İzoly, Jetway, Powergate,
Supermicro.
RAM: Günümüzde çoğu oyun 10gb RAM gerektiriyor ve kurlar malum çok pahalı olabiliyor RAM'ler. Ucuza kaçmayalım keza çok önemli parçalardır kendileri. Bulduğum kötü markalar: Everest,Hynix, KLEVV.
Ekran Kartı: Özellikle oyunlardaki performansı çok etkileyen bir bileşen kesinlikle hafife alınmamalıdır. Bulduğum kötü markalar: Afox, Everest, Asboard, İzoly,Powercolor, Powergate, Seclife,XFX.
Kasa: Geldik zurnanın zırt dediği yere. İtopya, Sinerji vb. arkadaşlar sağ olsun sistemleri ucuzlatma çabaları sayesinde her yerde sıkça gördüğümüz kalitesiz RGB fanlar, kalitesiz malzeme, berbat hava akışı sağlayan tasarım ve tekin olmayan PSU'ların adresine hoş geldiniz. Bulduğum kötü markalar:Aopen, Boost, Codegen, Compusa, Dark, Elba, Everest, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Genesis, İzoly, Jetway, Linkworld, Morex, Netcam, Powerboost, Powergate.
PSU: Sistemimizin gücünü vermesi açısından kimilerine göre en önemli bileşendir. Zira çok pahalı bileşenler ucuz bir PSU yüzünden heba olabiliyor. Kötü markalar olarak kasadaki markaların aynılarını sayabiliriz.
SSD: HDD için kötü marka bulamadım belki de benim baktığım sitede yoktu. Bulduğum kötü markalar: Addlink, Asboard, DM, James Donkey, Silicon Power.
Hazır buradayken ekipmanlara da el atalım. Ekipman konusunda etkili bir şekilde tartışacak kadar bilgim olmadığı için sadece marka sıralayacağım.
Mouse: Everest, Frisby, Gamepower, Hiper, İnca, James Donkey, Preo, Rampage, Tigoes, VPRO.
Klavye: Elba, Everest, Fantech, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Hadron, Hiper, Hunter, İnca, James Donkey, Motospeed, Piranha, Powergate, Preo, Rampage, Rapoo, Tigoes, VPRO.
Kulaklık: Frisby, Gamepower, James Donkey, Rampage.
Hatalarım olabilir, nedenlerini açıklayarak düzeltin ki öğrenmek için gelen arkadaşlar düzgün bilgiye sahip olsunlar. Eksiklerim olabilir yine nedenleriyle eklemekten çekinmeyin.
Bana mı dediniz anlamadım? Eğer bana dediyseniz kişisel görüşüm şudur: James Donkey yanlış hatırlamıyorsam Unlost'un fare incelemesinden sonra fırlayışa geçti fakat sonra bir sürü şikayetler duymaya başladık. En başta ben de SSD'sini almayı planlıyordum sonra pek çok kişi tarafından önerilmediğini görünce listeye aldım.Türkçesi eşek diye mi yazdınız Donkey'i?
VPRO cidden kötü bir marka mı? Şuan yazdığım klavye VPRO V700 Alloy cidden tam bir F/P ürünü. Hiç bir sıkıntısı yok. Kullanmadığınız şeyin kötü olduğunuzu söylemek bence saçma geliyor.Çok değil bir sene önce falan buna benzer bir konu açılmış fakat çoğu kişi bakmaya zahmet etmediğinden yenilemenin iyi olacağını düşündüm. Belki almayı düşünen birisi bunu görür de vazgeçer diye elimden geldiğince nedenleriyle anlatmaya çalışacağım.
Anakart: Demin araştırırken gördüm İzoly'nin bile anakartı varAnakart bilgisayardaki en önemli parçalardan sonuçta bütün parçaları üzerinde barındırıyor. Kesinlikle adı bilinmiş, piyasaya hakim markalar tercih edilmeli. Bulduğum kötü markalar: Afox, Asboard, Hiper, İzoly, Jetway, Powergate,
Supermicro.
RAM: Günümüzde çoğu oyun 10gb RAM gerektiriyor ve kurlar malum çok pahalı olabiliyor RAM'ler. Ucuza kaçmayalım keza çok önemli parçalardır kendileri. Bulduğum kötü markalar: Everest,Hynix, KLEVV.
Ekran Kartı: Özellikle oyunlardaki performansı çok etkileyen bir bileşen kesinlikle hafife alınmamalıdır. Bulduğum kötü markalar: Afox, Everest, Asboard, İzoly,Powercolor, Powergate, Seclife,XFX.
Kasa: Geldik zurnanın zırt dediği yere. İtopya, Sinerji vb. arkadaşlar sağ olsun sistemleri ucuzlatma çabaları sayesinde her yerde sıkça gördüğümüz kalitesiz RGB fanlar, kalitesiz malzeme, berbat hava akışı sağlayan tasarım ve tekin olmayan PSU'ların adresine hoş geldiniz. Bulduğum kötü markalar:Aopen, Boost, Codegen, Compusa, Dark, Elba, Everest, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Genesis, İzoly, Jetway, Linkworld, Morex, Netcam, Powerboost, Powergate.
PSU: Sistemimizin gücünü vermesi açısından kimilerine göre en önemli bileşendir. Zira çok pahalı bileşenler ucuz bir PSU yüzünden heba olabiliyor. Kötü markalar olarak kasadaki markaların aynılarını sayabiliriz.
SSD: HDD için kötü marka bulamadım belki de benim baktığım sitede yoktu. Bulduğum kötü markalar: Addlink, Asboard, DM, James Donkey, Silicon Power.
Hazır buradayken ekipmanlara da el atalım. Ekipman konusunda etkili bir şekilde tartışacak kadar bilgim olmadığı için sadece marka sıralayacağım.
Mouse: Everest, Frisby, Gamepower, Hiper, İnca, James Donkey, Preo, Rampage, Tigoes, VPRO.
Klavye: Elba, Everest, Fantech, Frisby, Gamebooster, Gamepower, Hadron, Hiper, Hunter, İnca, James Donkey, Motospeed, Piranha, Powergate, Preo, Rampage, Rapoo, Tigoes, VPRO.
Hatalarım olabilir, nedenlerini açıklayarak düzeltin ki öğrenmek için gelen arkadaşlar düzgün bilgiye sahip olsunlar. Eksiklerim olabilir yine nedenleriyle eklemekten çekinmeyin.
Kulaklık konusunda Rampage markasına katılmıyorum. Çünkü 2-3 sene önce aldığım 180tl fiyatındaki kulaklık şuan yeni aldığım 450tl fiyatındaki JBL kulaklıktan çok daha iyi ses veriyor. Ve mikrofonu , sürücüleri , 7.1 özelliği asla bana sorun yaşatmadı.Çok değil bir sene önce falan buna benzer bir konu açılmış fakat çoğu kişi bakmaya zahmet etmediğinden yenilemenin iyi olacağını düşündüm. Belki almayı düşünen birisi bunu görür de vazgeçer diye elimden geldiğince nedenleriyle anlatmaya çalışacağım.
Supermicro.
Doğrusunu öğrenince düzelttim.Hynix mi, güzel kafaymış. Bunun dışında parça olarak yazılamasa da Casper ve Exper servis konusunda berbat firmalar.
Bunun kullanmamakla alakası yok. Klavye ve farem Cooler Master o zaman orada Asus, Logitech vb. ürünleri de görmeniz gerekirdi.VPRO cidden kötü bir marka mı? Şuan yazdığım klavye VPRO V700 Alloy cidden tam bir F/P ürünü. Hiç bir sıkıntısı yok. Kullanmadığınız şeyin kötü olduğunuzu söylemek bence saçma geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.