Uzatma Modem

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Komşumdaki modemden lan kablosu ile kendi modemime bağlasam aynı interneti buraya taşımış olur muyum? Yani az çeken interneti ek bir modem ile daha fazla çeker hale getirmek istiyorum.

1 Adsl hattına 2 modem bağlayamazsınız. Ne yaparsanız yapın bir tanesinin ışıkları yanmayacaktır.

Dağıtıcı derken Ethernet Switch'leri kastediyorsunuz sanırım ? Modem ile ikisi aynı şey değil. Splitter'dan gelen kabloyu paylaştırmayı kastettim ben.
Switchlere bir tane ethernet kablosu takıyorsunuz. Bir tarafı modeme, bir tarafı aparata. Bu sayede aparata gelen bir den fazla ethernet kablosu oluyor. Sonra 2. ethernet kablosunu aparata takıyorsunuz, ondan sonra interneti alabilirsiniz. Modem ile nasıl olucak o iş ? Anlayamadım.

Yani dağıtıcı modem görevi görmüyor mu? Sonuçta interneti dağıtıyor.

Son düzenleme:
Dostum olayın başından alayım ben sana. Evimizdeki telefon kablosuna splitter taktık. Bu splitter, o kabloyu 2 ye böldü. Takmassak eğer, interneti alabilmek için direk kabloyu modeme takmamız gerekirdi. 2 ye böldü ki telefonu da kullanabilelim.

Şimdi sen splitterdan gelen kablonun birini telefona taktın., diğer kabloyu modeme taktın. İşte bu kabloyu, (Modemde olan) bir splitter daha ekleyerek 2 ye bölemezsin. Ya da 2 ye böldüğün ana kabloyu ele alalım. Bunu da telefonsuz, 2 modeme bağlayamazsınız. Önce bağladığınız modem çalışır, 2.Modemin ışıkları bile yanmayacaktır.

Dağıtıcılar çok farklı bir olay. Dağıtıcılar interneti dağıtır, paylaştırır evet ama interneti çekmez. Var olan interneti paylaştırırlar. Ve bunu Ethernet kablosuyla yaparlar, Lan kablosuyla değil.

İnternet kafelerde vb. Gördüğünüz o kocaman modeme benzeyen şeyler, Switchlerdir. Yani bunlar var olan bir modemden, Ethernet kablosuyla interneti alıp, 50 tane bilgisayara dağıtırlar.

Geçen bir yerde okumuştumda bir modemden ethernet kablosu ile başka bir modeme bağladığımızda dağıtıcı görevi gorüyormuş diye yazıyordu.

Geçen bir yerde okumuştumda bir modemden ethernet kablosu ile başka bir modeme bağladığımızda dağıtıcı görevi gorüyormuş diye yazıyordu.

Ama burda "Komşumdaki modemden lan kablosu ile kendi modemime bağlasam..." Demişsiniz

Öyle olabilir herhalde. Hiç denemedim, emin değilim Okuduğunuz yere güveniyorsanız, deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…