Dostum olayın başından alayım ben sana. Evimizdeki telefon kablosuna splitter taktık. Bu splitter, o kabloyu 2 ye böldü. Takmassak eğer, interneti alabilmek için direk kabloyu modeme takmamız gerekirdi. 2 ye böldü ki telefonu da kullanabilelim.
Şimdi sen splitterdan gelen kablonun birini telefona taktın., diğer kabloyu modeme taktın. İşte bu kabloyu, (Modemde olan) bir splitter daha ekleyerek 2 ye bölemezsin. Ya da 2 ye böldüğün ana kabloyu ele alalım. Bunu da telefonsuz, 2 modeme bağlayamazsınız. Önce bağladığınız modem çalışır, 2.Modemin ışıkları bile yanmayacaktır.
Dağıtıcılar çok farklı bir olay. Dağıtıcılar interneti dağıtır, paylaştırır evet ama interneti çekmez. Var olan interneti paylaştırırlar. Ve bunu Ethernet kablosuyla yaparlar, Lan kablosuyla değil.
İnternet kafelerde vb. Gördüğünüz o kocaman modeme benzeyen şeyler, Switchlerdir. Yani bunlar var olan bir modemden, Ethernet kablosuyla interneti alıp, 50 tane bilgisayara dağıtırlar.