Uzay montaj çalışan sistem kasada çalışmıyor

Morphee

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
197
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Sistemi tüm bileşenleri ile uzay montaj yaptığımda sorunsuz çalışıyor, sistemi kasada birleştirdiğimde güç bile gelmiyor. Ne yapmam lazım?
 
Kasanın ön panel güç bağlantısı arızalı olabilir mi? Power switch bağlantısını yanlış yapıyor da olabilirsiniz tabi. Düşününce en mantıklısı bu gibi. Kasayı topladıktan sonra anakart üzerinden güç vermeyi deneyin sisteme. Eğer bu şekilde çalışırsa Power switch bağlantısını kontrol edin. Onun da doğruluğundan eminseniz yüksek ihtimalle kasanın ön panel güç butonunda veya kablosunda bir hata vardır.
 
Merhabalar. Sistemi tüm bileşenleri ile uzay montaj yaptığımda sorunsuz çalışıyor, sistemi kasada birleştirdiğimde güç bile gelmiyor. Ne yapmam lazım?
Tekrar uzay montaj yapın çalışmıyorsa kasayı kurarken bir şeyi kırmışsınız çalışıyorsa kasa düğmelerinde sorun olabilir.
 
Kısa devre ola bilir dikkatli olun.
 
Sihirli değnek lazım olabilir :) Detay vermeden maalesef ucu açık bir konu.

Şaka bir yana, kasanın güç bağlantılarını vb. anakarta düzgün yaptığından emin misin? Uzay montajda çalışıp, kasada çalışmaması için ya güç düğmesinin bozuk olması ya da güç düğmesinin ana karta bağlanmaması lazım diye düşünüyorum.
 
Kasanın ön panel güç bağlantısı arızalı olabilir mi? Power Switch bağlantısını yanlış yapıyor da olabilirsiniz tabii. Düşününce en mantıklısı bu gibi. Kasayı topladıktan sonra anakart üzerinden güç vermeyi deneyin sisteme. Eğer bu şekilde çalışırsa Power Switch bağlantısını kontrol edin. Onun da doğruluğundan eminseniz yüksek ihtimalle kasanın ön panel güç butonunda veya kablosunda bir hata vardır.

Anakart üzerinden güç veriyorum, açılmıyor.

Kasada statik elektrik olabilir. Emin değilim.

Nasıl boşaltabilirim?

Tekrar uzay montaj yapın çalışmıyorsa kasayı kurarken bir şeyi kırmışsınız çalışıyorsa kasa düğmelerinde sorun olabilir.

Uzay montaj çalışıyor, bilgisayarı kullanıyorum uzun zamandır, bugün açılmadı ve söküp uzay montaj yaptım, çalışıyor.

Her şey doğru takılı ise anakartta kaçak olabilir. PSU gücü kesiyordur.

Uzay montaj kullandığımda sorun yok, kaçak olsa öylede belli olmaz mı?

Kısa devre olabilir dikkatli olun.

Nasıl anlayabiliriz?

Sihirli değnek lazım olabilir :) detay vermeden maalesef ucu açık bir konu.

Şaka bir yana, kasanın güç bağlantılarını vb. anakarta düzgün yaptığından emin misin? Uzay montajda çalışıp, kasada çalışmaması için ya güç düğmesinin bozuk olması ya da güç düğmesinin anakarta bağlanmaması lazım diye düşünüyorum.

Anakart üzerinden çalıştırıyorum, güç düğmesini montajlamadım bile.

Anakart yükseltme vidalarını taktınız mı?

Takılı.
 
Kasadan gelen bağlantıların hiçbirini yapmadan kasada montajlıyken çalıştırmayı dener misiniz? Tahminimce kasadan gelen bir kablo sebebiyle kısa devre oluyor. Kasa kablolarını anakarta bağlamayın. (Ön porttan uzanan kabloları.) Eğer bu şekilde anakarttan start vermeyi başarırsanız, tek tek kabloları takarak deneyin. Hangi kablonun bu soruna sebep olduğunu bulabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı