Uzaylılar gerçekten var mıdır?

İşin şöyle bir yanı da var; herhangi bir canlının bizim kadar gelişmiş bir beyin ve akıl seviyesine ulaşabilme ihtimali evrenin yaşını bile aşıyor. Bu yüzden biz evrende gerçekten eşsiz olabiliriz. Başka canlılar olabilir. Tek hücreliler, bitkiler belki böcekler gibi ama bizim gibisi çok zor.
Orası öyle. Çünkü dünya dışı yaşam varsa bakteri şeklinde mikroskobik canlılar vardır belki.

İşin şöyle bir yanı da var; herhangi bir canlının bizim kadar gelişmiş bir beyin ve akıl seviyesine ulaşabilme ihtimali evrenin yaşını bile aşıyor. Bu yüzden biz evrende gerçekten eşsiz olabiliriz. Başka canlılar olabilir. Tek hücreliler, bitkiler belki böcekler gibi ama bizim gibisi çok zor.

Hocam gelişmiş diyorsunuz ama kime göre neye göre. Biz şu anda Max 160IQ lu aptal primatlardan başka bir şey değiliz eğer evrenin büyüklüğüne bakacak olursak. Ki burada evrenin başlangıcından beri de bulunmuyoruz epi topu 4 milyar yıldır gezegenimiz var onda da 2-3 milyar yıldır temel hücreden canlılık var. Evrendeki bu absürt mesafe sorunu olmasa zaten muhtemelen galaksinin yaşamla kaynadığını görürdük (ben evrenin yaşamla kaynadığını düşünüyorum) ya da göremezdik çoktan karınca gibi ezmiş olabilirlerdi, tıpkı bizim karıncalara yaptığımız gibi. Burada tabii işin içine hayvanat bahçesi hipotezi gibi bir ton şey giriyor işin içine (belki de şu anda zaten dibimizdedirler ama nasıl karıncaların bizi idrak edememesi gibi bizde onları idrak edemiyoruzdur. Insanoğlu kendini çok üstün görüyor yaşadığı çevreye bakarak).

Kanıtlanmadı ama %99.9 var. Fermi paradoksuna bakın anlarsınız zaten, şu ana kadar neden kesin bir bulgu elde edemediğizi.

Şu anda güneş sistemimizde akıllı veya akıllsız yaşam olup olmadığını bilmiyoruz, çünkü daha dibimizdeki aya venüse veya neptüne gidemedik, sadece sondalar gönderip uzaktan fotoğraflarını çekmekle yetiniyoruz ki şu anda jupiterin uydusu Europa da yaşama dair izleri bulmamız çok yakın. Zaten sadece samanyolu galaksimizde binlerce akıllı veya akılsız yaşam olması çok muhtemel buna imkansız diyenler hangi hayal dünyasında yaşıyor anlamıyorum, dünya kendi etraflarında dönmüyor. Bir diğer sorun da sistemler arasındaki mesafeler o kadar büyük ki dimizdeki yıldız sistemlerinde bir yaşam, akıllı bir yaşam olsa bile şu anki teknoloji ve ışık hızının aşılamazlığı ile onların bizi bulması ya da bizim onları bulmamız çok zor ama imkansız değil.
Güneş sistemindeki 7 diğer gezegende de yaşam yok. Kendin de diyorsun sondalar gönderdik diye, hepsinin fotoğrafı hatta bazılarının videosu bile mevcut sadece normal yüzeyden ibaret hepsinin yüzeyi. Yaşama dair hiç bir iz yok, canlı yok, canlı tarafından yapılmış bir şey yok (örnek vermek gerekirse bizim binalar gibi en basitinden) vs. Bahsettiğin diğer gezegeni bilmiyorum ama şu an öğrenmiş oldum.

Hocam gelişmiş diyorsunuz ama kime göre neye göre. Biz şu anda Max 160IQ lu aptal primatlardan başka bir şey değiliz eğer evrenin büyüklüğüne bakacak olursak. Ki burada evrenin başlangıcından beri de bulunmuyoruz epi topu 4 milyar yıldır gezegenimiz var onda da 2-3 milyar yıldır temel hücreden canlılık var. Evrendeki bu absürt mesafe sorunu olmasa zaten muhtemelen galaksinin yaşamla kaynadığını görürdük (ben evrenin yaşamla kaynadığını düşünüyorum) ya da göremezdik çoktan karınca gibi ezmiş olabilirlerdi, tıpkı bizim karıncalara yaptığımız gibi. Burada tabii işin içine hayvanat bahçesi hipotezi gibi bir ton şey giriyor işin içine (belki de şu anda zaten dibimizdedirler ama nasıl karıncaların bizi idrak edememesi gibi bizde onları idrak edemiyoruzdur. Insanoğlu kendini çok üstün görüyor yaşadığı çevreye bakarak).
Gelişmişliği IQ ile ölçemeyiz. IQ bizim uydurduğumuz bir ölçü. Çevresini anlamlandırabilen, kendi varlığının farkında olan, çevresini kendi ihtiyaçları veya arzusuna göre şekillendirebilen tüm canlılar gelişmiştir. Gelişmişlikten kastım bu. En önemlisi de soyut düşünme yeteneği.

Güneş sistemindeki 7 diğer gezegende de yaşam yok. Kendin de diyorsun sondalar gönderdik diye, hepsinin fotoğrafı hatta bazılarının videosu bile mevcut sadece normal yüzeyden ibaret hepsinin yüzeyi. Yaşama dair hiçbir şey yok, canlı yok, canlı tarafından yapılmış bir şey yok (örnek vermek gerekirse bizim binalar gibi en basitinden) vs. bahsettiğin diğer gezegeni bilmiyorum ama şu an öğrenmiş oldum.

Zaten gezegenlerde otoban inşa edip araba sürmelerini beklemiyorum, güneş sistemimizdeki 4 büyük gezegen de gaz devleri oldukları için zaten üstünde yaşanabilecek bir yüzeyleri de yok. Ama mesela jüpiterin uydusu Europa'da buzdan oluşan yüzeyinin altında çok büyük okyanuslar ve bu okyasunlarda da mikroskobik ya da balık türünde (o boyutlarda) canlılar olabileceğine dair çok fazla kanıt gelmeye başladı (yüzeyden karbondioksit fışkırması gibi). Ayrıca satürn'ün uydusu titan da da metandan okyanuslar var ve atmosferi olan tek uydu. Bunlara bakacak olursak, suyun olduğu yerde ve derinlerde yaşam olması çok muhtemel. Tabii ki de şu anda yüzeyinde direkt su bulunan hiçbir gezegenimiz veya uydumuz yok hepsinin yüzeyi kurak durumda çükü atmosferleri de yok ama yerin altından bir şeyler çıkma ihtimali çok yüksek.

Peki mikroskobik canlı olarak mı varlar ?
Valla onu bilemem. Geçenlerde hatta marsta fosil bulundu diye biliyorum. Doğruysa zaten kanıtlanmış oluyor. Şu videoya bakabilirsin. Ama ben max 10 yıl içinde kendi güneş sistemimiz içinde mikroskobik yaşamı kesin olarak bulacağız diyorum. Büyük ihtimal Europa'da keşfedilecek.

Bu arada "Büyük filtre hipotezi" ve "Fermi paradoksu" bu ikisini araştırın ilgiliyseniz bu konuya.

Bu ve bu videolar önerimdir. Mutlaka izleyin.

Zaten gezegenlerde otoban inşa edip araba sürmelerini beklemiyorum, güneş sistemimizdeki 4 büyük gezegen de gaz devleri oldukları için zaten üstünde yaşanabilecek bir yüzeyleri de yok. Ama mesela jüpiterin uydusu Europa'da buzdan oluşan yüzeyinin altında çok büyük okyanuslar ve bu okyasunlarda da mikroskobik ya da balık türünde (o boyutlarda) canlılar olabileceğine dair çok fazla kanıt gelmeye başladı (yüzeyden karbondioksit fışkırması gibi). Ayrıca satürn'ün uydusu titan da da metandan okyanuslar var ve atmosferi olan tek uydu. Bunlara bakacak olursak, suyun olduğu yerde ve derinlerde yaşam olması çok muhtemel. Tabii ki de şu anda yüzeyinde direkt su bulunan hiçbir gezegenimiz veya uydumuz yok hepsinin yüzeyi kurak durumda çükü atmosferleri de yok ama yerin altından bir şeyler çıkma ihtimali çok yüksek.
Şöyle bir canlı yoksa hayal kırıklığı derim

Valla onu bilemem. Geçenlerde hatta marsta fosil bulundu diye biliyorum. Doğruysa zaten kanıtlanmış oluyor. Şu videoya bakabilirsin. Ama ben max 10 yıl içinde kendi güneş sistemimiz içinde mikroskobik yaşamı kesin olarak bulacağız diyorum. Büyük ihtimal Europa'da keşfedilecek.

Bu arada "Büyük filtre hipotezi" ve "Fermi paradoksu" bu ikisini araştırın ilgiliyseniz bu konuya.
Hemen izliyorum

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    24,8 KB · Görüntüleme: 13
Uzaylı denince genelde çok gelişmiş teknolojiye sahip zeki yaşam formları düşünülüyor.Peki ya dünyadaki hayvanlar gibilerse?Hiçbir gelişme göstermeyip sadece nesillerini sürdüren canlılarsa?

Geri
Yukarı