Uzaylılar gerçekten var mıdır?

Uzaylı denince genelde çok gelişmiş teknolojiye sahip zeki yaşam formları düşünülüyor.Peki ya dünyadaki hayvanlar gibilerse?Hiçbir gelişme göstermeyip sadece nesillerini sürdüren canlılarsa?
Yani o da olabilir o ihtimalde var olmama ihtimali de var. Yani çoğu teoriye göre uzaylı denilen şey aslında Abdnin uydurduğu popüler kültür karakteri olduğu.

Güneş sistemindeki 7 diğer gezegende de yaşam yok. Kendin de diyorsun sondalar gönderdik diye, hepsinin fotoğrafı hatta bazılarının videosu bile mevcut sadece normal yüzeyden ibaret hepsinin yüzeyi. Yaşama dair hiç bir iz yok, canlı yok, canlı tarafından yapılmış bir şey yok (örnek vermek gerekirse bizim binalar gibi en basitinden) vs. Bahsettiğin diğer gezegeni bilmiyorum ama şu an öğrenmiş oldum.
Dostum diyelim ki Andromeda galaksisinde A gezegeninde bize çok benzeyen bir medeniyet var. Andromeda bize 2.5 milyon ışık yılı uzakta, kısaca 2.5 milyon yıl önceki haline bakıyoruz şu an. A gezegenindeki canlılar bir şekilde dünyamızı keşfettiler ve bize bakıyorlar. Görecekleri şey 2.5 milyon yıl önceki halimiz olurdu. O dönem Homo Habilis yeni evrimleşiyordu. Yeterli teknolojileri de yoksa bize bakıp en fazla "Yaşama elverişli gezegen" kategorisine sokup geçerlerdi. Bugün bizim yaptığımız gibi. Tabii ki birçok faktör ve ihtimal var ama basit bir örnekle neden hala keşfetmemiş olabileceğimizi açıklamak istedim.

Boş ver, akıllı yaşam varsa bile bilmememiz daha iyi. Dünyamızı basitçe silebilecek bir uygarlığın bizden haberi olmaması varlığımız için daha verimli olur.
Ben de böyle düşünüyorum. Bence bizden çok zeki ve gelişmiş canlılar kesin varlar ama bizi keşfettilerse bile önemsememişlerdir. Biz nasıl bir karıncayla iletişim kurmak için çabalamıyorsak onlar da bizimle çabalamıyor. Ve bu bizim için iyi bir şey. Çünkü muhtemelen böyle bir uygarlıkla başa çıkamayız. Karıncaları ezer gibi bizi ezer geçerler kısaca 😃 .

Dostum diyelim ki Andromeda galaksisinde A gezegeninde bize çok benzeyen bir medeniyet var. Andromeda bize 2.5 milyon ışık yılı uzakta, kısaca 2.5 milyon yıl önceki haline bakıyoruz şu an. A gezegenindeki canlılar bir şekilde dünyamızı keşfettiler ve bize bakıyorlar. Görecekleri şey 2.5 milyon yıl önceki halimiz olurdu. O dönem Homo Habilis yeni evrimleşiyordu. Yeterli teknolojileri de yoksa bize bakıp en fazla "Yaşama elverişli gezegen" kategorisine sokup geçerlerdi. Bugün bizim yaptığımız gibi. Tabii ki birçok faktör ve ihtimal var ama basit bir örnekle neden hala keşfetmemiş olabileceğimizi açıklamak istedim.

Ben de böyle düşünüyorum. Bence bizden çok zeki ve gelişmiş canlılar kesin varlar ama bizi keşfettilerse bile önemsememişlerdir. Biz nasıl bir karıncayla iletişim kurmak için çabalamıyorsak onlar da bizimle çabalamıyor. Ve bu bizim için iyi bir şey. Çünkü muhtemelen böyle bir uygarlıkla başa çıkamayız. Karıncaları ezer gibi bizi ezer geçerler kısaca 😃 .
Eğer varsa filmlerde gördüğümüz gibi kel ve gözleri büyük mü ? Ya da Kolonya Cumhuriyeti filmindeki gibidir 🤣

Uzaylı denince genelde çok gelişmiş teknolojiye sahip zeki yaşam formları düşünülüyor. Peki ya dünyadaki hayvanlar gibilerse? Hiçbir gelişme göstermeyip sadece nesillerini sürdüren canlılarsa?

Evrim bildiğimiz kadarıyla doğru bir şekilde evrenin diğer yerlerinde de işliyor ise yaşam bir şekilde gelişmenin yolunu bulur tabii ki de ama bunun ihtimali de %100 değil. Şöyle düşün, bundan birkaç milyon yıl önce atalarımız da bir hayvandı ama bunun gelişmesi milyonlarca yıl sürdü. Şu anda etrafımızdaki canlıların gelişmelerini neden göremiyoruz, çünkü onların evrimine biz müdahale ediyoruz ki zaten etmesek de mesela şempazelerin çağ atlaması belki yine milyonlarca yıl sürecek. Tabii ki de bir ineğin alet kullanmasını beklemiyorum.

Yoklar olsa bile anlaşamazdık büyük ihtimal gördüğümüz anda uluslar arası savunma birliği adında bir birlik ile tüm ülkeler savaşa girerdi bu da uzaylıların sonu olur.

Şimdi baktım da gitmek 23 sene sürüyormuş. Neden halen bir uzay aracı yollamıyorlar ki? Dünya dışı yaşam bu kadar araştırılırken ve kafalarda soru işaretiyken, bir uzay aracı göndermemek çok saçma.

Europa'da buzdan oluşan yüzeyinin altında çok büyük okyanuslar ve bu okyasunlarda da mikroskobik ya da balık türünde (o boyutlarda) canlılar olabileceğine dair çok fazla kanıt gelmeye başladı
Link atabilir misin? Okumayı severim.

Şimdi baktım da gitmek 23 sene sürüyormuş. Neden halen bir uzay aracı yollamıyorlar ki? Dünya dışı yaşam bu kadar araştırılırken ve kafalarda soru işaretiyken, bir uzay aracı göndermemek çok saçma.

Link atabilir misin? Okumayı severim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu ve bunun gibi birçok videosunu Evrim Ağacı'ndan izleyebilirsin. Bu video detayli bir şekilde anlatiyor.

Evrim bildiğimiz kadarıyla doğru bir şekilde evrenin diğer yerlerinde de işliyor ise yaşam bir şekilde gelişmenin yolunu bulur tabii ki de ama bunun ihtimali de %100 değil. Şöyle düşün, bundan birkaç milyon yıl önce atalarımız da bir hayvandı ama bunun gelişmesi milyonlarca yıl sürdü. Şu anda etrafımızdaki canlıların gelişmelerini neden göremiyoruz, çünkü onların evrimine biz müdahale ediyoruz ki zaten etmesek de mesela şempazelerin çağ atlaması belki yine milyonlarca yıl sürecek. Tabii ki de bir ineğin alet kullanmasını beklemiyorum.
İnsan hayvandan gelmedi.

Yeni konular

Geri
Yukarı